Közösen koordinálják a DEAC-ot

Első ülését tartotta a napokban az a tanácsadó testület, melynek feladata a DEAC és vele napi együttműködésben dolgozó sportszervezetek tevékenységének koordinációja, valamint a város és az egyetem e téren is tapasztalható együttműködésének formalizált működtetése.

0

20181018-402-300x200 Közösen koordinálják a DEAC-ot

A testületet 2018 nyarán hozták létre a megállapodó felek. A szakemberek első ülésükön meghatározták a tanács éves munkatervét, áttekintették az érintett sportszervezetek szakosztályait, sportolói létszámait, a társasági adóval kapcsolatos sportszövetségi határozatokat és azok mértékét. A kilenctagú testület tájékozódott továbbá a DEAC 2018-19 szezonra szóló költségvetési tervéről, valamint megtárgyalta és javaslatokat tett a marketing stratégiára vonatkozóan.

Az ülésen megállapodtak továbbá, hogy a Debreceni Kosárlabda Akadémia tulajdonlása DEAC és a Debreceni Sportcentrum egyenlő arányú hatáskörébe kerül. Az ülés végén egy javaslatot is elfogadtak, mely szerint a koordinációban résztvevők körét bővítik a Debreceni Kosárlabda Akadémia, a Debreceni Labdarúgó Akadémia és a Debreceni Sportcentrum részvételével.

A DEAC Koordinációs Igazgatótanács tagjai: Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC Sport Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, Jávor András, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club társadalmi elnöke, Nagy Norbert, a DASE Diáksport Egyesület elnöke és Fodor András, a Debreceni Hoki Klub elnöke. Az ülésen meghívottként részt vett továbbá Becsky István, a Debreceni Kosárlabda Akadémia ügyvezető igazgatója.