Ismét a válogatottban Hetényi

A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja kihirdette a férfiválogatott keretét, amely elkezdi a felkészülést a Roland Divatház Négy Nemzet Tornára. A 27 fős nemzeti együttesben helyet kapott Hetényi Zoltán, a DEAC hálóőre is.

0

           241-300x200 Ismét a válogatottban HetényiFotó:deacjegkorong.hu

A névsorban három kapus, kilenc védő és tizenöt csatár szerepel. Öt magyar csapat – köztük a Debreceni Egyetem klubja – ad játékost a keretbe. Ketten Németországból, egy-egy hokis pedig Svédországból és Finnországból érkezik.

A DEAC kiválósága, Hetényi Zoltán 2017 tavasza után kapott újra meghívót a nemzeti csapatba. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a kerettagság hírén meg sem lepődtünk, hiszen hálóőrünk meccsről meccsre parádésan teljesít, komoly tartást ad az amúgy kiválóan jégkorongozó DEAC-os csapattársaknak. Védési hatékonyága már 94,2 %, amellyel vezeti a kapusok rangsorát az Erste Ligában. – Nagyon örültem, amikor megtudtam a hírt, hogy újra helyet kapok a válogatottban. Nem igazán számítottam rá, kellemes meglepetés volt, hogy behívtak. A nemzeti csapatba bekerülni természetesen mindig nagy megtiszteltetés, számomra pedig most külön öröm, hogy ezúttal a debreceni színeket képviselhetem a válogatottban – mondta Hetényi Zoltán, aki azt is hozzátette, már várja, hogy kezdődjön az összetartás, de előtte még a két hazai Erste Liga-meccsre koncentrál.

Nagyon szeretnék két DEAC-sikerrel zárult találkozó után nekivágni a válogatott felkészülésnek. Nagyon jó lesz újra találkozni a régi társakkal, már várom, hogy újra összejöjjön az a jó kis közösség. Ahogy néztem az ellenfeleket, igazán nívós tornának nézünk elébe, három meccsel. Arra számítok, hogy mindhárman védünk egy-egy meccsen. S, hogy hármónk közül ki lesz az a kettő, aki majd a vébén is szerepelhet, az kiderül. Nagyon jól kell védeni, a lehető legjobban teljesíteni, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – zárta gondolatait a DEAC kapusa.

A keret november 6-án, jövő hét kedden lát neki a közös munkának a Tüskecsarnokban. Szerdán 16 órakor kezdődik a torna Kazahsztán ellen. Csütörtökön egy hosszabb edzés, pénteken 19:30-kor pedig a Dél-Korea elleni meccs vár a csapatra. A harmadik, záró találkozó szombaton 16 órakor kezdődik az olaszok ellen.