Hosszabbításban dőlt el a mérkőzés

Két középcsapat mérkőzött meg egymással szombat délután az Újpesti Jégcsarnokban.

0

                       UTE-DHK_2-300x199 Hosszabbításban dőlt el a mérkőzésFotó:debrecenihoki.hu

Az 1. harmadban erősen nyomott a hazai gárda, a mieink azonban keményen védekeztek, sikerült gól nélkül megúszni a meccs elején Tóth Zoltán 2 perces kiállítását is. 15.22-nél ismét Tóth Zoltán került a büntetőpadra, ám ez nem zavarta Fehér Ádámot, aki egyéni akcióból hátrányban szerezte meg a vezetést. 19.39-nél Laskawy találatával válaszolt az UTE, döntetlen állással zártuk az 1. periódust.

A2. játékrészben egyre inkább kiegyenlítődött a játék. 31.40-nél Csanády Marcell góljával újra vezettünk, de egy perccel később ismét egyenlíttettek a lila-fehérek, a gólt Bárdos szerezte.

A 3. harmadban is nagy küzdelem folyt a jégen. Az 50. percben Fehér Ádámot ültették ki, de Révész Levente szemfüles találata már a második emberhátrányos gólunkat eredményezte! Az UTE nem adta fel, röviddel később Obsina ismét kiegyenlített, hosszabbításra maradt a döntés.

A találkozó a 62.16-nál ért véget; ekkor Domán Péter átadását Révész Levente értékesítette, megszerezve csapatának a győzelmet és a bónusz pontot. Nagy küzdelemben és némi szerencsével nyertek a mieink, akik a MAC legyőzése után az újpestieket is két vállra fektették.

György István: „Nagyon érdekes találkozót vívtunk, ugyanis a jó játékkal adósak maradtunk,  mégis jött az eredmény. El kell ismernem, hogy az Újpest a mezőnyben fölénk nőtt, különösen az első harmadban. Rengeteg helyzetük volt, de hol Révész Zsuzsi, hol a szerencse meccsben tartott bennünket. A második és harmadik harmadra valamelyest sikerült rendezni a sorokat, kezdett éledezni a támadó játékunk is. Sikerült az ellenfél mezőnyfölényét csökkenteni, sőt helyenként kifejezetten tetszetősen játszottunk. Két emberhátrányos gólt szereztünk ezen a találkozón, ami nem szokványos dolog, de az sem, hogy ennyire nem találtuk önmagunkat. A végén mi örülhettünk, de a folytatásban ennél sokkal többre lesz szükség és ezt a srácok is tudják. Haladunk tovább az utunkon, keményen dolgozunk tovább. A sikerek megerősítenek ugyan, de nem csak ebben mérjük le a fejlődésünket. Sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy holnap jobbak legyünk, mint amilyenek ma voltunk és ez minden napra igaz.”

UTE A – Debreceni HK 3-4 hu (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)
Gólszerzők:
 Révész L.(2), Fehér Á. és Csanády