Csapat ezüst és Battai 5. hely az országos bajnokságon

Nagyszerű hétvégét zártak az Interfencing Debrecen SC és a TFSE sportolói a hétvégi kadet Országos Bajnokságon. Egy ezüstérem, egy ötödik és egy nyolcadik hely a debreceni termés.

0

IMG_20181125_123738_HDR-300x225 Csapat ezüst és Battai 5. hely az országos bajnokságon

Közel 500 fős mamutmezőnyben 14 sportolóval képviselte magát az egyesület az idei kadet Országos Bajnokságon. A férfi kardvívók kellemes meglepetéssel rukkoltak elő, hiszen mind a hat versenyző továbbjutott a csoportkörből és hárman a legjobb 32 közé is bejutottak. K. Szabó Mátyás, Bányay Marcell és Sápi Vince végül egyaránt a legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésen szenvedett vereséget.

A hölgyeknél négyen is eljutottak a verseny ugyanezen szakaszához, ám a döntőbe ezúttal csak Battai Sugi került be, aki egy végletekig kiélezett mérkőzésen a negyeddöntőben szenvedett vereséget, és végzett a nagyon előkelő 5. helyen.

A párbajtőrvívók közül a serdülő korosztályú, Győrfi Zsombor szerepelt a legjobban aki, a nagyon magabiztos csoportkört követően a legjobb 64 közé jutásért vívhatott.

A vasárnapi csapatversenyben a fiú kardvívók meglepetésre a legjobb 8 közé jutottak. A Bányai, K. Szabó, Sápi, Tóth összetételű kvartett teljesítménye a hétvége egyik kellemes meglepetése volt. A Battai, Simon, Szinai, Varga összetételű női kvartett éremesélyesként lépett pástra. Az Újpest csapatát magabiztosan múlták felül a lányok. Az elődöntőben a friss bajnok Szűcs Lucával felálló BVSC ellen az utolsó két asszóban nyújtott kiváló teljesítménnyel, Simon Nelli 6-3-as és Battai Sugi 5-1-es győzelmével bizonyították, hogy melyik alakulat is alkotja az erősebb csapatot.

IMG_20181125_092610-300x225 Csapat ezüst és Battai 5. hely az országos bajnokságon

A hölgyek a döntőben, egy nagyon magas színvonalú, izgalmas mérkőzésen egy hajszálnál is kisebb különbséggel (körülbelül egy fél lépéssel) maradtak le az aranyéremről a Gödöllői csapattal szemben.

“Kiváló hétvégét zártak a sportolóink, hiszen mind egyéniben mind csapatban remekül teljesítettek a fiatalok. Külön öröm volt a női csapatunk vívását nézni, hiszen egy emberként, végig mosolyogva küzdöttek egymásért a lányok, és nagyon megérdemelten nyertek egy csodaszép ezüstérmet. Köszönöm kollégáimnak a budapesti TFSE edzőinek Patócs Ákosnak és Pézsa Gábornak, valamint Nyisztor Sanyi barátomnak, hogy a TFSE-és és Interfencinges vívók ilyen eredményekkel zárhatták az idei kadet Országos Bajnokságot.” – értékelte a hétvége teljesítményét Dávid László az egyesület edzője.