Kósa Viktória: „A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, de még hosszú út vár ránk”

A DLA-DEAC U14-es csapatának edzője maradéktalanul elégedett az őszi teljesítménnyel és a lányok hozzáállásával.

0

u14-lányok-696x696-1-300x300 Kósa Viktória: „A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, de még hosszú út vár ránk”

A korosztályváltás miatt öt lánnyal kezdtük el a munkát, a többiek felkerültek az U16-os csapathoz, így adva volt az első feladat, mégpedig a toborzás. Négy játékossal sikerült bővíteni a keretet, ami azt jelentette, a mérkőzésekre épp hogy ki tudunk állni, ez pedig már magában pozitívum. Szeretnék itt is köszönetet mondani Takács Tamásnak, mert az U16 segítsége nélkül nagyon nehéz lett volna megoldanunk az őszi szezont. Mivel főleg védekező játékosok voltak a csapatban, így az edzéseken a védőfeladatokra helyeztük a hangsúlyt, de technikai elemek gyakorlása is szerepelt a felkészülés során. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, de még hosszú út vár ránk, hogy minél jobbak és eredményesebbek legyünk.

A bajnokságban nem tűztünk ki különösebb célt magunk elé a kis létszám miatt, eredményességben nem volt túl nagy elvárás, az volt a fontos, hogy együtt maradjon a csapat, egy jó közösség kovácsolódjon össze, élvezzék a játékot, pozitív élményekkel gazdagodjanak. A lányok viszont alaposan megleptek, nagyon jól teljesítettek, a második helyen végeztünk az őszi szezon végén, természetesen ehhez kellett az U16 segítsége is. Nagyon örültem annak is, hogy Szondi Zsófi az utolsó mérkőzésen szép gólt szerzett Tóth Zsóka átadásából.

Egész télen dolgozunk tovább, természetesen az ünnepek alatt lesz szünet, lehet, a megyei futsal bajnokságban is elindulunk, de ez még később fog körvonalazódni. A termi edzéseken főleg az erőnléti és koordinációs gyakorlatokra helyezzük a hangsúlyt, valamint próbáljuk fejleszteni a robbanékonyságot. Szeretnénk bővíteni a keretet, folytatjuk a toborzást, hogy ne legyenek problémáink a létszámmal és már segítség nélkül ki tudjunk állni a mérkőzéseken.

Az elmúlt időszakkal maradéktalanul elégedett vagyok, a játékosok hozzáállása minden téren példaértékű, nagyon büszke vagyok a lányokra. A jövőre nézve azt mondtam nekik, ha már ilyen előkelő helyen zártuk a szezont, próbáljuk ezt megtartani, esetleg előrébb lépni, ezzel szerezve örömöt a vezetőségnek és saját magunknak.

A DLA-DEAC U14-es csapata várja azoknak a lányoknak a jelentkezését, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy futballozzanak, szeretnének egy kiváló közösséghez tartozni. Jelentkezni Kósa Viktóriánál, a 0670/408-7827-es telefonszámon lehet.

A DLA-DEAC őszi statisztikája:

Hét mérkőzés, öt győzelem, egy döntetlen és egy vereség. 36 gólt szereztek és 21-et kaptak. 16 ponttal a második helyen zárták az őszi szezont.

A csapat legeredményesebb játékosa, Tóth Zsóka, 17 találatával vezeti a bajnokság góllövő listáját.