Egyik legfontosabb meccs következik

Szombaton a Tatabányát fogadja a DVSE vízilabdacsapata az OBI 8. fordulójában. A 17 órától kezdődő összecsapás mindkét félnek kulcsfontosságú lehet a felsőházba való bejutás szempontjából.

0

              46752291_1991823250885580_6230852284876587008_n-300x200 Egyik legfontosabb meccs következikFotó: Nagy Anita

A két csapat az első fordulóban már találkozott egymással, akkor a TVSE 8-7-re győzni tudott hazai pályán. Azóta lejátszották az alapszakasz B-csoportjának első felét, a DVSE 9 ponttal jelenleg a negyedik, míg a Tatabánya két ponttal lemaradva az ötödik helyen áll. –Az első fordulóban sajnos kikaptunk tőlük, szeretnénk nekik visszavágni, de nem csak ezért, hanem az első négybe kerülés miatt is nagyon fontos nekünk ez az összecsapás. Az első meccsünk óta nagyon sokat változott a játékunk, de sokkal egységesebbek is vagyunk, küzdünk-hajtunk egymásért, szerintem jó kis csapattá sikerült összeérnünk. –vélekedett a szombati találkozóról Smitula Gergő.

A Tatabánya az előző fordulóban megszerezte második győzelmét a Kaposvár ellen, így felzárkóztak közvetlenül a DVSE mögé, egy debreceni sikerrel pedig meg is előzhetik őket. A TVSE a más szintet képviselő első három helyezettet leszámítva a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban, a támadásokkal viszont hadilábon állnak, csak a sereghajtó Kaposvár talált be kevesebbszer náluk a B-csoportban. A hazai pálya is a cívisvárosiak mellett szólhat, ugyanis szombati ellenfelük idegenben mindössze egy döntetlent tud felmutatni.  -A többi mérkőzés jól alakult a számunkra, a mögöttünk álló csapatok rendesen körbeverték egymást, több döntetlent is játszottak, így kedvező helyzetben vagyunk. Mi minden közvetlen riválisunk elleni mérkőzésre úgy tekintünk, hogy nekünk azt meg kell nyerni, úgy szeretnénk bejutni a nyolcba, hogy ne kelljen számolgatni. Hazai pályán mindenképp győznünk kell, és akkor úgy mehetünk a bajnoki szünetre, hogy kedvező helyzetben vagyunk. –zárta szavait a játékos.