Akadémisták az egyetemen

A Debreceni Labdarúgó Akadémia kezdeményezte a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézeténél a következő tanév egyetemi felvételével kapcsolatos tájékoztatót, amelyen a DE Balásházy János Gyakorló Középiskolájának és Kollégiumának végzős diákjai (akadémiánk U19-es és a DVSC II. játékosai) vettek részt.

0

bh5-300x200 Akadémisták az egyetemen

Mint a részleg vezetője, Gyarmati Zoltán elmondta, azért volt fontos ez a Lenténé dr. Puskás Andrea (a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatóhelyettese) által tartott tájékoztató, mert ez alapján az egyetemen továbbtanulni készülő labdarúgók pontos képet kaptak a testnevelés szakra való jelentkezésről, az alkalmassági vizsga menetéről, annak anyagáról és a testnevelés mellé válaszható más szakokról. Betekintést nyertek az intézet mindennapjaiba, létesítményeibe, valamint találkoztak a DVSC II. futballistájával, Molnár Mátéval, aki épp elméleti vizsgán vett részt.

A  tájékoztatón elhangzott, hogy az egyetemi sportegyesület a tanulás mellett lehetőséget ad a sportolásra (például Bíró Péter kölcsönjátékosként a DEAC NB III-as csapatának tagja, és mellette egyetemi tanulmányokat folytat).

bh2-300x200 Akadémisták az egyetemen

A labdarúgókat Gyarmati Zoltán mellett elkísérte a Loki második csapatának vezetőedzője, dr. Fikker Ferenc is, akinek jelenleg a bajnokságot vezető együttesében öt egyetemista, Kovács Péter és Ujvárosi Ádám, U19-es magyar válogatottak, továbbá Tonhaizer Ferenc, Szutor Tibor és Molnár Máté is játszik.

A DE Balásházy János Gyakorló Középiskola és Kollégium igazgatóhelyettes nője, Kunkli Erzsébet iskolai elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a szerda délelőtti tájékoztatón.

Akadémiánk a futball mellett nagyon fontosnak tartja minden iskolatípusban a magas szintű tudás elsajátítását.