Pontot, pontokat remél Miskolcon Dienes

Miskolcra látogat a DVSE vízilabdacsapata az OBI alapszakaszának 12. fordulójában. A szombaton 19 óra 30 perctől kezdődő találkozón nem lesz egyszerű dolga Miroslav Bajin együttesének, de a felsőház kiharcolása szempontjából életmentő lehet egy borsodi pontszerzés.

0

dienes-imre-balázs-dvse-300x200 Pontot, pontokat remél Miskolcon DienesFotó: Nagy Anita

Az elmúlt héten megszerezte első győzelmét a DVSE együttese az új évben a Kaposvár ellen, ezzel továbbra is a negyedik helyen állnak a B-csoportban. A hajdúságiak már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, a cserék közül pedig több egészen kiváló teljesítmény is érkezett.

-Fiatal játékosként mindig meg kell becsülni azt az időt, amit bent tölthetek, meg kell próbálnom végig a maximumot kihozni magamból. Gólt lőni mindig jó érzés, főleg a saját uszodánkban, de a legfontosabb az volt, hogy megnyertük a mérkőzést. –vélekedett a sereghajtó elleni diadalról Dienes Imre Balázs.

A Pannergy-MVLC-Miskolc kilenc győzelemmel és két vereséggel a harmadik a tabellán, és továbbra is nagy csatát vívnak az OSC-vel és a Szolnokkal a minél jobb alapszakasz helyekért. A szezon során már háromszor is találkozott a DVSE a Miskolccal, a borsodiak mindháromszor magabiztosan nyertek, ráadásul kétszer Debrecenben. Némi bizakodásra adhat azonban okot, hogy szombati vendéglátónk múlt héten nagyon megizzadt a Vasas ellen, csak az utolsó pillanatokban tudták megnyerni a mérkőzést.

A Miskolc a csoportunk egyik legerősebb csapata, nagyon erősek odahaza, de azért megyünk szombaton, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Bár nem mi vagyunk az esélyesek, mi minden mérkőzéshez így állunk hozzá, és ezért az edzéseken elvégzett kemény munkával mindent meg is teszünk. –folytatta a tehetséges játékos.

Három forduló van hátra az alapszakaszból, a cívisvárosiak pedig az első három helyezettel találkoznak, így már egy pontszerzés is bravúr kategória lenne. A riválisok közül a Tatabányának 8, a Vasasnak 7, az Újpestnek pedig 6 pont hátránya van, ráadásul egyikük sem találkozik már a három nagycsapattal. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az UVSE jobban áll az egymás elleni összevetésben.

Szerintem elképesztően szoros lesz az alapszakasz vége, bízom benne, hogy elég lesz az eddig megszerzett pont, de jó lenne, ha a hátralévő meccseinken még egy bravúrt véghez tudnánk vinni. Azt gondolom, hogy a Miskolc áll a mi szintünkhöz a legközelebb, itt lehet a legtöbb keresnivalónk, de nyilván hozzájuk is fel kell tudni nőni. Bízom a csapatban és a szezon során elvégzett munkában. –zárta szavait a debreceni pólós.