Kiütéses vereség a Fradi otthonában

15 gólos vereséget szenvedett a DVSE az FTC-Telekom vendégeként a középszakasz első fordulójában. A fővárosiak gyakorlatilag már az első negyedben eldöntötték a találkozót, Miroslav Bajin együttesétől csak fellángolásokra futotta.

0

52647523_2130462667021637_4830417179415412736_n-300x200 Kiütéses vereség a Fradi otthonábanFotó: Nagy Anita

Nem sok esélyt hagyott a Fradi, a Szolnok példájából tanulva már az első percektől magas fordulatszámon kezdték a mérkőzést. Vámos Márton rögtön az első két támadásból betalált, így egy perc után már 2-0 állt az eredményjelzőn. A világklasszisok sorát felvonultató hazaiak ezt követően sem lassítottak, és bizonyították, hogy nem véletlenül tartják őket jelenleg a világ egyik legjobb csapatának. Kis túlzással azt csináltak a medencében, amit csak akartak, futószalagon vezették a szebbnél szebb akciókat, a DVSE támadásait pedig valósággal megfojtották. A zöld-fehérek az első nyolc percben meg sem álltak hét gólig, hatodik találatukat pedig a debreceniek egykori csapatkapitánya Kállay Márk szerezte.

10-0 után tört meg a hajdúságiak gólcsendje, ekkor Macsi Martin talált be egy fór lejárta után, sőt a fővárosiak újabb találatára Kovács Gábor is válaszolni tudott (11-2). A nagyszünetig sem lassított a Ferencváros, a második nyolc percben is hat gólt jegyeztek, így a félidőre a lényegi kérdéseket lezárták (13-2).

A fordulás után sem termett sok babér Miroslav Bajin tanítványainak, a harmadik negyedben is négy gólt szereztek a hazaiak, a szépítésről Dőry Farkas gondoskodott, aki továbbra is a bajnokság egyik legeredményesebb játékosa akcióból. Az utolsó felvonásban már felszabadultan pólózhatott a DVSE, és a Kovács-Dőry duó vezérletével négy gólt is jegyeztek, de a vége így is kiütéses hazai siker lett. Szomorkodásra sem oka, sem ideje nincs a cívisvárosiaknak, hiszen szerdán a BVSC-t fogadják a középszakasz második fordulójában.

FTC-TELEKOM- DVSE 22- 7 (7-0, 6-2, 4-1, 5-4)

FTC: Vogel – Sheldmayer 3, Vámos 2, , Német 1, Younger 1, Varga D, Jaksics 2. 3 csere: Gárdonyi, Kállay 3, Pohl, Nikics 1, Jansik 4, Varga B. 1, Gór-Nagy 1.

Edző: Varga Zsolt

DVSE: Kósik – Kovács 4, Dőry 2, Macsi P., Fekete, Durik, Vidovics csere: Macsi M. 1, Smitula, Zsilák, La Rosa, Dienes, Fejős, Bíró.

Edző: Miroslav Bajin