Nem lehetetlen küldetés a győzelem

A Budapesti Honvéd együttesét fogadja szombaton a DVSE vízilabdacsapata az OBI felsőházának 4. fordulójában. A 17 órától kezdődő találkozón Miroslav Bajin tanítványai már egy pontszerzéssel is felléphetnek a 6. helyre.

0

54394337_2147134582021112_5106999784648998912_n-300x200 Nem lehetetlen küldetés a győzelemFotó: Nagy Anita

Bár nem kezdték jól a középszakaszt a debreceni pólósok, a Fradi elleni súlyos vereség után szép győzelmet arattak a BVSC felett a Sportuszodában, majd Egerben szenvedtek egy vállalható vereséget a jóval esélyesebb Heves megyeiektől. Kovács Gáborék az előttük álló bajnokin ismét egy tudásban hozzájuk jóval közelebb álló csapatot fogadnak, s bár a felsőházban senki ellen sem lehet őket egyértelműen kinevezni a mérkőzés esélyesének, az utóbbi időben hazai pályán mutatott játékkal korántsem teljesíthetetlen a három pont megszerzése.

Az alapszakaszt -a hajdúságiakhoz hasonlóan – a 4. helyen záró BHSE-nek eddig nem sok babér terem a felsőházban, hiszen sem az OSC-t, sem a Miskolcot, sem a Szolnokot nem sikerült még csak megszorítaniuk sem, várhatóan a Cívisvárosban mindent beleadnak majd, hogy megszerezzék első győzelmüket. Ugyanakkor a Magyar Kupában a negyeddöntős szereplésük és a szezonban eddig mutatott játékuk bizonyítja, hogy teljesen megérdemelten jutottak a legjobb nyolc közé. A fővárosiak játékoskerete papíron erősebb, de a debrecenieknek eddig is inkább az egységes csapatmunka hozta a sikereket. A DVSE a héten egy miskolci edzőmérkőzéssel készült, s bár többen is betegséggel, illetve kisebb sérülésekkel bajlódtak a hét folyamán, a szombati, számukra nagyon fontos találkozón már várhatóan mindenki tudja majd vállalni a játékot.

Vízilabda OB-I

DVSE – BHSE

03.16. 17:00  Debreceni Sportuszoda