Győzelem látványos játékkal

12 pontos győzelmet aratott a DEAC második csapata az NBI/B Zöld-csoportjában az élmezőnyhöz tartozó Hódmezővásárhely felett.

0

5c99e39dce51a-300x208 Győzelem látványos játékkal

Fotó: debka.hu

A látványos játékot hozó mérkőzést Kovács Adrián csapata kezdte jobban, az első negyedben valósággal átrohantak rutinos ellenfelükön. A második tíz perc elején Godwin Omenaka hárompontosával (!) már húsz pont fölött is volt a differencia, ám Vas Péterék nem adták fel, és taktikus játékkal négyre zárkóztak a nagyszünetig.

A fordulás után az egyenlítés is összejött Tóth Tamás tanítványainak, ám Tóth Bence (30 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz) és Godwin Omenaka (23 pont, 16 lepattanó) vezérletével újra sikerült elkapni a ritmust a hazaiaknak, és visszaállították a tíz pont körüli különbséget. A debreceni fiatalok ezzel az értékes győzelemmel – az utolsó fordulótól függetlenül- kvalifikálták magukat a legjobb nyolc közé, sőt egy Tiszaújvárosi sikerrel akár a hetedik helyről is kezdhetik a rájátszást.

DEAC – Vásárhelyi Kosársuli 97-85 (32-18, 17-27, 22-14, 26-26)

DEAC: Tóth B. 30/18, Kozák M. 13/3, Kozák B. 7, Gáspár 11/3, Omenaka 23/3 csere: Asszú 11/3, Sólyom, Szűcs 2, Szekeres, Zsuga, Fábián.

Edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Az első negyedet sikerült koncentráltan kezdenünk, odafigyelve azokra a részletekre, amiket meccs előtt kiemeltünk. Tudatosan kerestük a gyorsindításokat, az intenzív védekezésünkre alapozva. A második félidőben már akadtak problémáink a lepattanózással, amit a Vásárhely könnyű kosarakkal büntetett, ráadásul ez a gyors támadások vezetését is megakadályozta. Sajnos felállt védelem ellen nem támadtuk kellő agresszivitással az ellenfél gyűrűjét, így kiharcolt faultunk sem nagyon volt. Nagyon hasznos meccs volt ez számunkra, mindig jó ilyen erős ellenfél ellen játszani. Gratulálok a srácoknak, és sok sikert ellenfelünknek a folytatásban.