Ez nem a lányok napja volt

Csapnivaló első félidei teljesítményének köszönhetően 12 pontos vereséget szenvedett a DEAC női csapata a másodosztály 20. fordulójában.

0

5ca45d0a3f250-300x225 Ez nem a lányok napja voltFotó: deacbasket.hu

A jelenleg a dobogó harmadik fokán álló Szigetszentmiklós 35-18 arányban nyerte meg az első húsz percet, így hiába szorított védekezésén a fordulás után Kovács Imre együttese, a fordításra már nem marat esélyük. A rendkívül pontszegény találkozón a hajdúságiaknak több hiányzója is volt, ám a 25 százalékos mezőnymutatóra ez sem magyarázat. Hiába védekeztek nagyszerűen a találkozó döntő részében Szabó Rékáék, végül teljesen megérdemelt vendégsiker született.

A cívisvárosiak a vereség ellenére őrzik nyolcadik helyüket a bajnokságban, s minden esélyük meg van, hogy a hátralévő hat fordulóban meg is tartsák azt. A hölgyek következő fellépése vasárnap, a sereghajtó DVTK U23 otthonában lesz.

DEAC – BKG DSE 38-50 (10-16, 8-19, 9-6, 11-9)

DEAC: Mezei, Szabó 11/9, Gál 2, Göttlinger 1, Salamon 11 csere: Jávor 8/6, Papp, Herdon, Tóth.

Edzők: Kovács Imre, Jávor Barna

Kovács Imre: Kicsit hitehagyottan és lassan kezdtük a mérkőzést, amely mellé rossz helyezkedések is párosultak. A lepattanóharcot ismét elbuktuk, viszont ezekből most nem kaptunk annyi második esély kosarat, mint szoktunk. Egyedüli pozitívum, hogy a második félidőt meg tudtuk nyerni, de ez a teljesítmény nagyon kevés. Betegségek, sérülések és egyéb okok miatt nem a legideálisabban tudtunk készülni mostanában, remélem a bajnokság hajrájára ez helyre fog állni.