Egygólos hátrányból várhatjuk a visszavágót

Egygólos hátránnyal utazhat haza Székesfehérvárról a DVSC, amely az első perceket leszámítva gólra törően és jó tempóban futballozott az egész mérkőzésen. Nem sikerült gólt elérni a Mol-Vidi otthonában, így hazai pályán nagyot kell harcolni a Magyar Kupa döntőbe jutásért. A visszavágót egy hét múlva, április 23-án rendezik meg a Nagyerdei Stadionban.

0

dsc_0347_custom_-300x200 Egygólos hátrányból várhatjuk a visszavágót

Az már megszokhattuk, hogy a kupamérkőzéseken Tomas Kosicky véd Nagy Sándor helyett, így ezúttal is ő kapott lehetőséget a kapuban. A többi poszton nem tartalékolt Herczeg András, a legerősebb kezdőcsapatot jelölte ki a Vidi elleni találkozóra. Amely találkozón hamar megszerezte a vezetést a hazai csapat, a 3. percben Tamás beadása megtalálta Futácsot, aki fejjel vette be Kosicky kapuját úgy, hogy kapusunk beleért a labdába (1-0). Újabb légiveszély érkezett a 10. percben, ezúttal Huszti szöglete találta meg Juhászt, aki megelőzte Kosickyt, azonban jócskán a kapu fölé fejelt. Az első negyedóra vége felé közeledve felbátorodott a Herczeg legénység és egyre többször jutottunk el a Vidi kapujának közelébe, Pávkovics két esetben is fejelhetett szöglet után, ám egyik próbálkozás sem jelentett komoly veszélyt a hazai kapura. Parádés kontratámadást vezettünk a 18. percben, Szécsi fordította ki bal oldalra a labdát, Varga Kevin pedig rávezette a védőjére és nagyszerűen tekert a hosszú sarok felé a tizenhatos sarkáról, ám a keresztlécről vágódott a mezőnybe a játékszer, majd Ferenczi elé került, akinek távoli lövését fogta Kovácsik. A 29. percben hosszú idő után újra veszélyeztet a hazai csapat, Negot indították a jobb oldalon, aki egy szép csel után okosan passzol vissza Futácsnak, akinek 11 méteres, középről leadott lövését nagy bravúrral hárította Kosicky. A 39. percben nagyon ígéretes helyről jutottunk szabadrúgáshoz, miután Zsóri buktatták. Tőzsér erőből megeresztett lövése azonban Vinicius lábán lepattanva a kapu mellett hagyta el a játékteret. További helyzet nem alakult ki, így egygólos hazai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok. Az első támadásából szinte rögtön gól értek el a hazaiak, amely így hidegzuhanyként érte a mieinket. Egy ideig nem is találta a ritmust a gárda, azonban egy idő után felbátorodtunk és több veszélyes akciót vezettünk, sőt a kapufát is sikerült eltalálni. Gólt ugyan nem sikerült elérni, azonban az első félidőben mutatott játék, az első perceket kivéve, nagyon is pozitív volt.

A második félidő első helyzete Szécsi előtt adódott, aki Tőzsértől kapott forintos labdát, azonban a 17-18 méterről leadott lövésében kevés volt az erő, így Kovácsik magabiztosan fogta a labdát. Egy szöglet után az 59. percben Bódi próbálta meglepni Kovácsikot egy távoli lövéssel, ám a válogatott kapus oldalra ütötte a nagy erejű bombát, a kipattanót pedig üggyel-bajjal felszabadították a fehérvári védők. Az egész mérkőzésen érezhető feszültség pedig a második félidő elején még tovább nőtt és rengeteg sárga lapot kellett kiosztania Farkas Ádám játékvezetőnek. Herczeg András kettős cserével próbálta felrázni csapatát, Takács és Kusnyír állt be a sárga lappal rendelkező Zsóri és Szatmári helyére. A 83. percben egy jobb oldali vendég beadásra érkezett Ferenczi és Kosicky is, nem értették meg egymást, így kapusunkról éppen Hodzic elé pattant a labda, ám szerencsénkre a légiós lövés helyett passzolni próbált – pontatlanul. Négy perccel később nagy lehetőség elé kerültünk, hiszen Juhász akasztotta a labdát jó ütemben megtoló Harist, jogosan kapta meg második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Tőzsér végezte el a szabadrúgást mintegy 20 méterről, azonban a sorfalról szögletre pattant a labda. A slusszpoén Takácsé lehetett volna, aki egy ide-oda pattogó labdát lőtt ballal fölé-mellé mintegy 16 méterről a hosszabbításban.

Az első félidőt nem úgy kezdte a csapat, ahogy eltervezte, a bekapott gól érezhetően megfogta Bódiékat. Azonban az idő előre haladtával egyre bátrabb és támadóbb futballal jelentkeztek a vendégek, élükön a nagyon dinamikusan és motiváltan játszó Varga Kevinnel. Több lehetőséget kialakított a csapat, azonban a befejezések nem sikerültek, hiába próbálkozott számos módon gólt szerezni akár Bódi, akár Varga Kevin vagy Tőzsér. A mérkőzés nagyon harcos volt, rengeteg sárga lappal tarkítva, amelyet főleg a hazai játékosok „érdemeltek ki”. A mérkőzés vége előtt három perccel piros lapot kapott Juhász Roland, ám sajnos nem tudtuk kihasználni az ebből adódó előnyt és maradt az 1-0. Ez az eredmény nem nevezhető rossznak, hiszen egygólos hátrány le lehet dolgozni hazai pályán, pláne a mai mutatott játékkal. Ehhez azonban minden támogatás szükséges, remélhetőleg egy jó hangulatú mérkőzésen sikerül két vállra fektetni az erős játékoskerettel rendelkező Vidit és újra bejutni a Magyar Kupa döntőjébe.

 Magyar Kupa elődöntő, első mérkőzés 
MOL Vidi FC – DVSC 1-0 (1-0) 

MOL Aréna Sóstó, 2976 néző. Vezette: Farkas (Vígh-Tarsonyi, Szalai)
Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Tamás – Nikolov, Hadzic, Pátkai, Huszti – Futács (Stopira 81.), Kovács I. (Hodzic 74.)

DVSC: Kosicky – Kinyik, Szatmári (Kusnyír 64.), Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Tőzsér, Csősz, Varga K. – Zsóri (Takács 64.), Szécsi (Haris 82.)

Gól: 1-0 Futács (3.)

Sárga lap: Szatmári (19.), Vinícius (38.), Csősz (49.), Zsóri (52.), Nikolov (53.), T. Hadzic (56.), Kovács I. (61.), Tamás (66.), Juhász (83.), Tőzsér (92.), Huszti (93.)

Kiállítva: Juhász (84.)