Gólzáporos vereség a Fehérvár ellen

Jó hangulatú mérkőzésen szenvedett sima vereséget hazai pályán az Aba Fehévár ellen a DVSC-Schaeffler női kézilabdacsapata. A hatodik hely megszerzése szempontjából nagyon fontos találkozón 70 gólt jegyezhettük fel, a védekezés egyik félidőben sem érte el a megfelelő hatékonyságot, így végül 38 gólt kapott a csapat. Ezen az estén sajnos a játék legtöbb elemében a vendégek voltak a jobbak, így megérdemelten győzték le immáron másodszor a mieinket.

0

56790805_2453019878089226_7536725043842121728_n-300x189 Gólzáporos vereség a Fehérvár ellenFotó: DVSC Kézilabda Facebook

A mérkőzés előtt  Magyar Kézilabdázásért Érdemérmet vett át a debreceni edzőlegenda, Komáromi Ákos, akit az egész csarnok felállva, vastapssal köszöntött. Mindkét szurkolótábor példásan, ugyanakkor hangosan biztatta övéit – illetve tekintettel a két fél barátságára -néha a másikat is. Nagyszerű hangulat alakult ki már az elején. Az ünnepség mintha jót is tett volna a csapatnak, hiszen nagyon harapósan védekeztek és gólerősen támadtak az első percekben. Az első öt gólunkból négyet is Kovács Anna szerzett, aki hétméteresből, átlövésből és a védelmet kicselezve ziccerből is eredményes volt. Ekkor azonban elkezdett támadásban is sokkal veszélyesebben kézilabdázni az ellenfél, illetve a mieink lövéseibe is hiba csúszott. A vendégek főleg jobbátlövő posztról, közbelövéssel voltak eredményesek, a védekezésünk elvesztette az első percekben még meglévő agresszivitását. Először 5-6-nál vezetett a székesfehérvári alakulat, amely a továbbiakban már nem is adta ki kezéből a vezetést. A 12. percben, majd a 19. percben is időt kért Köstner Vilmos, nem először kellett a szezonban két ilyen lehetőséget is az első félidőben felhasználni. A francia Mendyt nem tudtuk hatástalanítani, ő pedig volt olyan rutinos, hogy gólt lőjön vagy egy jó átadással helyzetbe hozz társait. Tíz perccel a vége előtt vészjósló, hatgólos hátrányban volt a csapat, amely stabilizálódott is a félidő végéig. Próbálkozott cserékkel frissíteni csapatát a hazai edző, azonban nem tudták a cserék sem hozzátenni azt a pluszt, amely szükséges lett volna ahhoz, hogy feljebb zárkózzon a csapat. Jellemző, hogy az utolsó kapott gólunkat két másodperccel a félidő végét jelző dudaszó előtt kaptuk.

A második félidő elején láthatóan egy sokkal harcosabb csapat lépett pályára és rendszerint góllal fejezték be támadásaikat Kovácsék. Azonban hátul továbbra sem működött szinte semmi, úgy kapta sorban a gólokat a csapat, hogy alig volt ezek között gyors ellentámadás. Az első félidőben pályára lépő Szabó Dóra a második játékrészben is kapott lehetőséget, azonban egyik kapus sem kapott elegendő támogatást a védelemtől. Sorban érkeztek a gólok, a második félidő derekán volt olyan nyolc perces szakasz, mikor 13 (!) gól esett. Újfent mindent megpróbált Köstner Vilmos, kis túlzással mindenki játszott mindenhol, de a hatékony védekezést továbbra is csak kereste a mester és csapata. Teltek-múltak a percek de továbbra is csak Kovács Anna támadásban nyújtott produkciója volt kiemelkedő, így nem tudtunk közelebb férkőzni a vendégekhez. Jobbátlövőnk 15 gólt szerzett, amely számára a magyar első osztályban karriercsúcs. Az 57. percben a végig nagyon jól játszó Mendy egy fejre irányuló ütésért piros lapot kapott, azonban ez egyrészt későn jött, másrészt valószínűleg, ha egész nap játszik a két fél, akkor sem győzedelmeskedett volna a piros mezes hazai gárda. Sajnos ez a kiállítás is inkább a mieinket zavarta meg, hiszen az utolsó szűk négy percet is megnyerte a vendégcsapat. Végül elképesztő gólmennyiség, 70 gól esett a találkozón, amely 32-38 eloszlásban mutatkozott meg. Több, mint négy éve nem kapott ennyi gólt a hazai bajnokságban a csapat, mit ad a sors, 2015 januárjában éppen ilyen arányban, 32-38-ra kapott ki hazai pályán a DVSC a Dunaújváros ellen, amelyben egy bizonyos Triffa Ágnes védte a kaput, Bulath Anita pedig 14 gólt szerzett azon a találkozón…

A mai mérkőzésen nagyon megérdemelt győzelmet aratott a végig koncentráltan, hatékonyan támadó Alba Fehérvár, amely így egypontos előnyben van a DVSC előtt és immáron a hatodik helyen áll a bajnoki táblázaton. Ennek a mérkőzésnek a konzekvenciáit le kell vonni és tovább kell harcolni a hatodik hely megszerzéséért, hiszen abban reménykedhetünk, hogy ennél csak jobb védekezéssel tud előrukkolni a csapat a továbbiakban.

DVSC-SCHAEFFLER-ALBA FEHÉRVÁR KC 32-38 (14-20)

DEBRECEN: Oguntoye – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 15 (9), Bulath 1 (1), Tóvizi 2, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 3

Cserék: Szabó D. (kapus), Grigel 2, Punyko 2, Bordás 2, Zamfirescu, Arany, Borgyos 1

Edző: Köstner Vilmos

FEHÉRVÁR: GYÖRKÖS – Nascimento 1, Gorsenyina 6, TEMES 9 (3), Zsilinszkajtye 2, MENDY 8, PELCZÉDER 5

Cserék: MISTINA (kapus), Boldizsár 2, Varga E. 1, Májer 4, Szarka A., Rózsás

Edző: Deli Rita