“Veled kerek a világ” a Sportcentrumban

A sportnap célja, hogy az óvodás és kisiskolás korú gyermekek játékos formában próbálhassák ki a Sportiskolában űzhető sportágakat. (pl. az atlétikát, a cselgáncsot, a kézilabdát, a kosárlabdát, a labdarúgást, a tollaslabdát, a triatlont és a műkorcsolyát) Mindezt szakképzett edzők vezetésével, gyönyörű nagyerdei környezetben.

0

3902-300x200 "Veled kerek a világ" a Sportcentrumban

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola április 27-én (szombat) már hetedik alkalommal rendezi meg a ,,Veled Kerek a Világ” sport-és családi napot. A 2013-ban útjára indult esemény életében most először sportszergyűjtésre is sor kerül. A DSC-SI a Debreceni Karitatív Testülettel közösen várja az új-és használt sportszereket, melyeket a későbbiek során hátrányos helyzetű gyerekekhez juttatnak el. Az adományokat 9 és 13 óra között, a nagyszínpad melletti területen gyűjtik majd a szervezők.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Széles Diána alpolgármester, aki egyben a Debreceni Karitatív Testület társelnöke is, elmondta: nagyszerű lehetőség a szülők számára a sportnap, hiszen így nem kell felesleges anyagi áldozatok árán rájönniük, hogy gyermekük milyen sportágban tehetséges, hanem az eseményen ebben felkészült szakemberek tudnak útmutatást adni. Széles Diána kiemelte: a sportnap jótékony célokat is szolgál, hiszen a kilátogató családok az általuk már nem használt sportszerekkel segíthetik a rászoruló debreceni családokat.

Kiss Ábel Lukács a Karitatív Testület elnöke hozzátette: nagyszerű dolog, hogy az adományok segítségével a sportban tehetséges, ám kevésbé tehetős debreceni gyermekeknek is lesz lehetőségük arra, hogy kibontakoztathassák képességeiket. A testület állandó kapcsolatban van a rászoruló családokkal így biztos, hogy az adományok eljutnak a címzettekhez.

Becsky András a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója azt mondta: a Sportcentrum missziójának tekinti, hogy a digitális kütyük világában a fiatalok mindennapjainak részévé tegyék az állandó testmozgást. A „Veled kerek a világ” elnevezésű sportnap mindemellett arra is lehetőséget nyújt, hogy a Sportcentrum szakedzői felfedezzék a jövő tehetséges debreceni sportolóit.

A kicsik emellett számtalan egyéb izgalmas mozgásformával is megismerkedhetnek, többek közt a vízilabdával, a falmászással, a frizbivel, a dartsszal, az íjászattal, a karatéval, a vívással, a jégkoronggal, a szertornával, az amerikai focival, a baseballal, az aerobikkal vagy akár a kerékpározással.

Az aktív, vidám családi eseményen ingyenes ugrálóvárral, színpadi bemutatókkal és ügyességi játékokkal is várja a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat egyaránt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola. A szombati ,,Veled Kerek a világ” sportnapra 46 óvoda regisztrált, várhatóan 3000-3500 fő népesíti majd be az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum területét.

Színpadi programok:

09:00: Köszöntő, megnyitó

09:20 – 09:35:  Debreceni Békessy Béla Vívó Klub bemutatója

09:40 – 09:48: DSC-SI műkorcsolya szakosztályának bemutatója

09:50 – 10:00: Gabitrial (extrém kerékpár) bemutató

10:10 – 10:20: Debreceni Tradicionális Kyokushin Karate Sportegyesület bemutatója

10:30 – 10:45: Diamond Fitness SE bemutatója

10:50 – 11:05: Magyar Hobbi- és Sportmodellezők Országos Egyesületének bemutatója

11:15 – 11:30: Debreceni Egyetem Atlétikai Club torna szakosztály bemutatója

11:35 – 11:50: Vezér Fitness bemutatója

11:50 – 12:20: Eredményhirdetés, díjátadás