Kézilabda-utánpótlás: A négyes döntőre hangolva

Kiválóan szerepeltek a DVSC SCHAEFFLER korosztályos csapatai a bajnokságban, az ifik és a serdülők egyaránt a második helyen végeztek, ezzel kivívták a jogot a négyes döntőben való részvételre.

0

hnanas_dvsc_up-1-300x169 Kézilabda-utánpótlás: A négyes döntőre hangolvaFotó: dvsckezilabda.hu

A Final Four küzdelmeire hétvégén kerül sor Rácalmáson, csapataink a a Nyugati csoport győzteseivel, a Nemzeti Kézilabda Akadémiával mérkőznek meg a bajnoki döntőbe kerülésért.

„Kétségtelen, hogy a NEKA a korosztály legerősebb csapata, ráadásul az Akadémián egész évben együtt készülnek a játékosok, s ez is előnyt jelent – fogalmazott Győrvári Viktor a DVSC SCHAEFFLER ificsapatának mestere. – Azt szokták mondani, hogy egy ilyen négyes döntőben, ahol egy-egy meccsen dől el minden, bármi előfordulhat, így természetesen mi is megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy éremmel térjünk haza. A lányok felkészültek a feladatra, nagyon akarják a sikert, majd eldől, hogy ez mire lesz elég.”

Az ifjúságiaknál a DVSC SCHAEFFLER–NEKA párharc mellett a másik ágon a keleti első Fradi a Győr ellen játszik.

A serdülőknél is magabiztosan abszolválta a négyes döntőbe jutást a Loki, s a fiatalabbakra is hasonlóan nehéz kihívás vár az akadémia együttese ellen.

„A lányok a négy közé jutással már elérték a kitűzött célt, a Final Four a ráadás, a hab a tortán – kezdte mondandóját a serdülők edzője, Márián Blanka. – Fontos, hogy ne izgulja túl a csapat a meccseket, azt próbálom beléjük sulykolni, hogy ez a két nap életre szóló élményt jelent mindenkinek. Küzdjenek, harcoljanak, játszanak, s ha azt látom, hogy mindent megtettek, akkor az eredménytől függetlenül elégedett leszek velük!”

A serdülőknél meglepetésre nem jutott be a négy közé a Győr, így a másik ágon FTC–Szombathely elődöntőt rendeznek.

Hajrá DVSC, hajrá lányok!

A FINAL FOUR (RÁCALMÁS) PROGRAMJA

MÁJUS 25, SZOMBAT

Serdülő elődöntők

11.00:  Szombathelyi KKA–FTC

13.00:   DVSC SCHAEFFLER–NEKA

Ifjúsági elődöntők

15.00:  DVSC SCHAEFFLER–NEKA

17.00:  Győr–FTC

MÁJUS 26, VASÁRNAP

10:00: Serdülő bronzmérkőzés

12.00: Ifjúsági bronzmérkőzés

14.00: Serdülő döntő

16:00: Ifjúsági döntő