Csalódáskeltő bajnoki búcsú

A harmadosztály utolsó fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a DEAC a Salgótarjántól.

0

60390072_2271452616281944_2492028767753469952_n-300x148 Csalódáskeltő bajnoki búcsúFotó: DEAC Facebook

A bennmaradásért küzdő Salgótarjánt fogadta egyetemi csapatunk az NB-III záró fordulójában vasárnap, bíztunk abban, hazai pályán győzelemmel köszönnek el a fiúk a szurkolóiktól. Jól is kezdték a mérkőzést, már a 8. percben Kerekes Krisztián megszerezte a vezetést. Több ígéretes lehetőség adódott még a DEAC előtt, de félóra játék után a vendégek váratlanul kiegyenlítettek. A folytatásban többször is lezárhatták volna a mérkőzést egyetemistáink, nagyon sok helyzetet kidolgoztak, de csak a 67. percben sikerült Kerekes révén ezek közül egyet kihasználni, akár össze is jöhetett volna a fiatal játékosnak a harmadik is, de kimaradt a nagy lehetőség. A 74. percben ismét egalizált a bányászvárosi gárda, úgy nézett ki, ez is marad a végeredmény, de találkozó vége előtti percekben fordítani tudtak a vendégek.

Nem sikerült győzelemmel zárni a bajnokságot, a DEAC a 9. helyen fejezte be az idei pontvadászatot, ami kissé csalódást keltő eredmény, véleményünk szerint, jóval előrébb kellett volna végezniük, ha csak a kötelező mérkőzéseket hozzák a fiúk, az ötödik hely simán meglehetett volna.

DEAC – SBTC: 2:3 (1:1)

DEAC: Csúri, Balogh, Nagy Z., Karikás (Nagy R. 85’), Kerekes, Kiss, Ramos, Sütő (Virág 76’), Bucz (Sidibe 60’), Spitzmüller, Sós

Edző: Sáfár László

Gólszerző: Kerekes 8’, 67’

Sáfár László: Mindkét csapat győzelemre játszott, mi sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint ellenfelünk, amikkel eldönthettük volna a mérkőzést, de a ziccerek is kimaradtak. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ellenfelünk élt a lehetőségeivel és megnyerték a találkozót. Az idei bajnoki évnek vége, a következő szezonban megpróbálunk előrébb lépni.