Opre Gergely: „a gyerekek jól vették az akadályokat, szépen fejlődtek”

A DVSC-DLA U9-es korosztályának edzője értékelésében elmondta, az elvégzett munkával, a gyerekek teljesítménnyel maradéktalanul elégedett.

0

U9-csapat_berzekupa-1-300x185-300x185 Opre Gergely: „a gyerekek jól vették az akadályokat, szépen fejlődtek”

Folyamatos fejlődés

Tavaly nyáron vettem át a csapat irányítását, így az év eleje az ismerkedéssel telt, szerencsére mind a gyerekekkel, mind a szülőkkel sikerült jó kapcsolatot kialakítani. Miután kialakítottuk a keretet, elkezdtük az érdemi munkát, amiket elterveztem, azokat sikerült elvégeznünk, a gyerekek jól vették az akadályokat, szépen fejlődtek. Idén újdonságként a 6+1-es játékrendszerrel is elkezdtünk foglalkozni, úgy gondoltam, felkészítés gyanánt is hasznos lesz, próbáltam játékos formában megismertetni a srácokkal az új dolgokat. Eleinte még voltak gondok, nem tudták befutni a nagyobb pálya miatti üres területeket, de fokozatosan belerázódtak. Látszott rajtuk az öröm, mikor már mérkőzéseken is működtek, amiket az edzéseken gyakoroltunk. Folyamatosan tudtunk dolgozni, nem volt hátráltató tényező, miután télen kijöttük a teremből, ha esett az eső, az időközben átadott fedett csarnokban tudtunk edzeni, bármikor használhattuk. Az elmúlt egy évvel maximálisan elégedett vagyok, az egyik legnagyobb elismerés, mikor az ellenfelek edzői, a szülők jegyzik meg, milyen sokat fejlődtek a gyerekek.

Két játékrendszer

Az elmúlt időszakban, a Bozsik mellett próbáltam minél több tornára nevezni, a gyerekek jó formát mutattak, sikeresen szerepeltek, legjobban viszont annak örültem, amiket edzéseken gyakoroltunk, visszaköszöntek a pályán. Idén már 6+1-es Bozsik tornákon is indultunk, ez elsőtől kicsit tartottunk, de szoros mérkőzéseket tudtunk játszani. Elmondtam a gyerekeknek és a szülőknek is, itt másodlagos az eredményesség, az a fontos, amiket tanulunk, meccsszituációban gyakoroljuk, hiszen még bele kell rázódniuk a nagyobb létszámú játékba, bele kell nőniük a nagyobb pályába. Hasznos tapasztalatokat szereztünk, a Bozsik és a tornák teljesítményével, eredményességével is teljes mértékben elégedett vagyok.

A 6+1 megszilárdítása

Hamarosan lesz egy hosszabb szünet, pihenőt kapnak a gyerekek, majd augusztusban kezdődnek újra az edzések. A technikai képességek fejlesztése, kisjátékok elsajátítása mellett a 6+1-es játékrendszer megszilárdítása lesz a feladat, nagyobb pályán, nagyobb létszámú játékhelyzetek gyakorlására helyezzük a hangsúlyt. Már csak a saját korosztályunk Bozsik programjában fogunk szerepelni, ami egy nívósabb megmérettetés lesz. Szeretném megköszönni a gyerekeknek az egész éves jó munkát, a szülőknek pedig a támogatást.