Pólósaink is elkezdték a felkészülést

Az elmúlt héten elkezdte a felkészülést a DVSE vízilabdacsapata a 2019-20-as szezonra. Az előző évben felsőházba jutó, s végül a nyolcadik helyen végző gárda kerete komoly változásokon ment keresztül, hiszen Stefan Vidovics, Lucas Durik, Giorgo La Rosa, Dőry Farkas és Fejős Róbert is távozott a csapattól. Az érkezők oldalán Telegdy András, Vancsik Levente és Rádli Rajmund említhető, valamint az utánpótlásból felkerült Somorjai Péter.

0

bajin-miroslav-dvse-vizilabda-debrecen-300x200 Pólósaink is elkezdték a felkészüléstFotó: Nagy Anita

Az OBI-es bajnokság idén már szeptember első hetében rajtol, sőt a Magyar Kupa selejtezőire várhatóan már augusztusban sor kerül. Ennek megfelelően az utánpótlás-válogatott Fekete Gergő kivételével a teljes keret elkezdte az edzéseket augusztus 8-án. A korai kezdés miatt a felkészülés menete is eltér a megszokottól, a már-már tradicionálisnak számító HBZ Kupát a bajnokság téli szünetére tervezik. Miroslav Bajin vezetőedzőtől megtudtuk, hogy a nyolc hetes felkészülés első szakaszában még az alapozásé lesz a főszerep, majd szép lassan a technikai, majd a taktikai elemekre is fókuszálnak.

Tavalyhoz képest átalakult a csapatunk, az itt maradó rutinosabb játékosok mellett sok szerep jut majd a fiataloknak, az elsődleges célunk várhatóan a biztos bennmaradás lehet. Ugyanakkor mi nem szeretnénk ennyivel megelégedni, a tavalyi fiatal újpesti csapat például nagyon közel volt a felsőházhoz, nekünk miért ne sikerülhetne hasonló teljesítmény. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen a középmezőnyhöz tartozó csapatok nagyon megerősödtek, de mi mindent meg fogunk tenni, hogy előrébb végezzünk. Igyekszünk minél több ifistát és serdülőt felhozni a felnőttekhez, s lépésről-lépésre haladva fejlődni. Konkrét célokat még nehéz ilyenkor megfogalmazni, de az biztos, hogy én már nagyon várom a szezont. –mondta a vezetőedző, majd hozzátette, még tárgyalásban állnak több játékossal is, de fel vannak rá készülve, hogy ezzel a csapattal vágjanak neki az idénynek.

Napi két edzéssel készül a csapat, a medencés edzések és a szárazföldi erősítések mellett Miroslav Bajin igyekszik megtörni az ilyenkor szokásos monotonitást, kedden például -vízilabdacsapattól szokatlan módon- a játékosok kerékpárra pattantak.

Már tavaly is része volt a felkészülésünknek a kerékpározás, sőt, amióta edző vagyok minden csapatommal szoktam ilyen jellegű munkát végezni. Józsát és Pallagot is érintettük, egész hosszú utat tettünk meg, de az állóképesség fejlesztésén túl ez kiváló csapatépítés is. Amellett, hogy elfáradtak a fiúk, nagyon jó hangulatban telt az edzés. –zárta szavait a szakember.

Nem csak a kerékpározás volt különleges a délelőtti tréningen, hiszen ezt követően a medencébe zokniban ugrottak a játékosok.

Ennek egészen prózai okai vannak, hiszen augusztusban még hidegebb a Sportuszoda medencéjének a vize, és így kevésbé tűnik hidegnek, ráadásul nehezebb is benne tempózni, ezért az erősítés szempontjából is hasznos. –magyarázta a DVSE kapitánya, Kovács Gábor. -Nagyon jó a hangulat a csapaton belül, és bár kemények az edzések, így sokkal könnyebb elvégezni a munkát. Az érkezők beilleszkedésével szerintem nem volt gond, már csak Fekete Gergő hiányzik a keretből a válogatott miatt, de őt már a többség jól ismeri. Hogy mire lehet jó ez a társaság, azt még most nehéz megmondani, a többi csapattól függetlenül mi ugyanúgy végigcsináljuk a munkát. Talán most egy kicsit hamarabb kell majd összeszoknunk, az a játék ami tavaly tavaszra jött meg, az most jó lenne, ha már ősszel összeállna. –foglalta össze a Debrecenben második szezonját kezdő csapatkapitány.