Bényei Balázs: „már hivatalosan is sportközgazdásznak mondhatom magam”

A DEAC rutinos játékosát kérdeztük a felkészüléssel kapcsolatban, aki örömmel beszélt arról, hogy sikeres államvizsgát tett az előző év végén.

0

Benyei_Balazs0709_2-1-300x167 Bényei Balázs: „már hivatalosan is sportközgazdásznak mondhatom magam”Fotó: deac.hu

A Debreceni Egyetem harmadosztályban vitézkedő csapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az őszi szezonban sérülésekkel bajlódó Bényei Balázs is edzésbe állt, de pár napra ismét kidőlt a sorból. – „A csapattal kezdtem meg a felkészülést, viszont mikor ez erdei futások után a kemény talajról váltottunk a műfűre, az első edzés után begyulladt az Achillesem. Pár napot ki kellett hagynom, de bízom abban, a héten már ismét teljes értékű munkát tudok végezni. Abban biztos vagyok, ha semmi nem jön közbe, hamar utolérem magam fizikálisan és a bajnoki rajtra 100 százalékos állapotban leszek” – mondta el hiányzásának okát a DEAC jobboldali védője.

A január 10-én krisztusi korba lépő játékos életében komoly változás történt decemberben, ugyanis befejezte egyetemi tanulmányait. Család, tanulás, sport, mindezt nem volt könnyű összeegyeztetni, de ez nem okozott számára gondot, sikeren államvizsgázott. – „Örömmel jelenthetem és némi büszkeséggel, hogy decemberben sikeres államvizsgát tettem mesterszakon, már hivatalosan is sportközgazdásznak mondhatom magam. Ahogy a mondás tartja, minden rosszban van valami jó, azzal, hogy lábtörésem miatt nem tudtam játszani, több időm jutott a tanulásra. Feleségemnek hatalmas köszönettel tartozok, rengeteget segített, többet vállalt az otthoni feladatokból. Mikor a szakdolgozatomat írtam és készültem az államvizsgára, a gyerekekkel a szüleihez költözött. Megéreztem a hiányukat, nehezen viseltem, hogy hetekig nem voltak mellettem. De őszintén megvallva, kellett a csend, hogy csak a tanulásra koncentrálhassak. Természetesen nem azért szereztem diplomát, hogy a polcon porosodjon, az a tervem, hogy sportközgazdászként fogok elhelyezkedni. Az elméleti tudás már megvan, csak a gyakorlat hiányzik. Nyáron szeretném elvégezni a B licences edzői tanfolyamot, ezzel is nyitva hagyva a kaput, hogy visszavonulásom után is a labdarúgásban maradhassak” – fogalmazott a rutinos játékos.

Február 12-én folytatódik a bajnokság, a tavaszi rajtot az 5. helyről várja a csapat, de csak két pontra vannak az egyetemisták a dobogótól. – „Ősszel sérülés miatt többen kidőltünk, ez is okozhatta, hogy hullámzó volt a teljesítményünk. Bízom abban, tavasszal nem lesznek ilyen problémáink és sokkal stabilabbak leszünk. Célunk, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán, dobogón, akár a 2. helyen zárjuk a bajnokságot” – zárta gondolatait Bényei Balázs.

KZT