A világ minden tájáról érkeznek csapatok a 23. Eötvös Kupára

Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb nemzetközi hatókörű, évente visszatérő sportrendezvénye az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna, melyen a kezdetektől mostanáig összesen 5 földrész 51 országából vettek részt játékosok.

0

algeris-mostkva-300x169 A világ minden tájáról érkeznek csapatok a 23. Eötvös Kupára

A torna jelentőségét az is mutatja, hogy a torna fővédnökségét elvállalta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Papp László, Debrecen polgármestere is. A verseny védnökei között találjuk Pajna Zoltánt, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnökét és a csoporthelyszíneknek otthont adó városok polgármestereit is. Az idén Derecskén, Hajdúnánáson és Hajdúböszörményben lesznek helyszínek a debrecenieken kívül.

Az elmúlt években több korosztályos válogatott is részt vett a tornán, a hazaiakon kívül például Algériából, Belgiumból, Chiléből, Grúziából, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából. A válogatottakon kívül neves klubcsapatok is érkeztek pl. az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból, stb. Idén ismét bővül a résztvevő országok köre, először várnak a szervezők a strandröplabda versenyre indiai, nigériai és vietnami játékosokat.

Időrendben először augusztus 21-én a strandröplabda Eötvös Kupára kerül sor, a hölgyek 6 kategóriában, Hajdúnánáson, az urak 3 kategóriában, Hajdúböszörményben vetélkednek. A vegyes párosok immár másodjára mérhetik össze tudásukat az Eötvös Kupa keretében, ezúttal augusztus 22-én Hajdúnánáson. A strandröplabda Eötvös Kupára új rekordként eddig 12 ország 114 párosa jelentkezett.

A terem Eötvös Kupára augusztus 23-25 között kerül sor. Idén a legészakibb résztvevő csoport Debrecen finnországi testvérvárosából, Jyvaskyla-ből érkezik. Az évtizedek óta fennálló kapcsolat részeként mind a terem, mind a strandröplabda Eötvös Kupán indít játékosokat a finn klub.

Legdélebbről, Afrikából Algéria fiúválogatottja érkezik.

Terem csapatok érkeznek még rajtuk kívül Belgiumból, Lengyelországból, Lettországból, Oroszországból, Szerbiából, Szlovákiából, Ukrajnából.

Több információ és a résztvevő strandröplabda-párosok és terem csapatok nevei és képei, valamint a lebonyolítás megtalálhatók a verseny honlapján: http://eotvoscup.fw.hu