Kósik Soma: “szerintem komoly játékerőt fogunk képviselni”

A Debreceni Sportuszoda karbantartása miatt egy ideig otthonától távol készül a DVSE OBI-es vízilabdacsapata. Pénteken délután már el is utaznak Nagyváradra, ahol edzőmérkőzéseket játszanak majd a románokkal. A felkészülésről, a bajnokság és a kupa sorsolásáról, valamit a csapat esélyeiről nyilatkozott Kósik Soma a dvse.hu oldalon.

0

60303445_2252856871448882_2428251282251710464_n-300x200 Kósik Soma: "szerintem komoly játékerőt fogunk képviselni"Fotó: Nagy Anita

Jelentősen átalakul a csapat. Milyen DVSE-re számíthatnak az előttünk álló szezonban a szurkolók?

Egy fiatal, nagyon pörgős, nagy lendülettel játszó csapat lesz a miénk ebben a szezonban. Hiába vagyunk újra az egész OB egyik legfiatalabb csapata, ennek ellenére szerintem komoly játékerőt fogunk képviselni. Egy biztos, hogy legyen bárki az ellenfél, senki ellen sem fogunk úgy vízbe ugrani, hogy az már egy eldöntött meccs.

Hogyan értékeled a hétfői sorsolást?

A Magyar Kupa nagyon nehéz lesz, hiszen idén már csak egy csapat juthat tovább a selejtező csoportokból, de természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy mi legyünk azok. A bajnokság sorsolásán nem panaszkodhatunk, hiszen a középcsapatok közül az előzetesen erősebbnek tartott gárdák mind a másik nyolcasba kerültek, gondolok itt elsősorban a Honvédra, a BVSC-re és a Vasasra. Nem mondom, hogy ezek után kijelenthető, hogy fixen felsőházasnak kell lennünk, de szerintem elég jó esélyünk lehet rá.

Hogy álltok a felkészülésben?

Az alapozás legnehezebb időszakán már túl vagyunk, szerintem a fizikumunkkal nem lesz probléma. Szerencsére az edzéseken már előkerült a labda is, sőt a Vasassal már kétkapuzni is tudtunk. Nagyon hasznos találkozókat sikerült velük játszanunk, és bár az első mérkőzés még nem volt az igazi, az idő előrehaladtával kezdtünk egyre jobban belelendülni.