Nagy Sanyinak is köszönhetően tovább robog a Lokomotív

Második mérkőzését is megnyerte a 2019/2020-as bajnoki idényben a DVSC, amely a nagyon bátran, nyíltan játszó, újonc Zalaegerszeg ellen. Mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki, végül egy Nagy Sándor által bemutatott hárítás döntött Mitrovic tizenegyese után, így 2002 óta továbbra is pont nélkül maradt a ZTE Debrecenben. Folytatás a Honvéd ellen, amely az első idegenbeli találkozója lesz a csapatnak.

0

zte_1-Medium-300x186 Nagy Sanyinak is köszönhetően tovább robog a Lokomotív

Herczeg András fejében nagyjából kialakulhatott egy stabil kezdőcsapat, az előző mérkőzéshez képest csupán Szécsi Márk került be a kezdő tizenegybe, míg Zsóri Dániel ezúttal a kispadon kapott helyet. A centerpozícióban a már-már gólgyárossá váló Garba kapott lehetőséget, mögötte három támadó szellemű játékos: Varga, Szécsi és Trujic segíthette a támadásokat. A védelemben és előtte a jól megszokott neveket találhattuk meg az összeállítást böngészve.

A kezdést egy váratlan közjáték zavarta meg, Barczi Dávidot nem engedte pályára lépni Kassai játékvezető, mivel a fülbevalóját nem tudták kiszedni. Erik Cikos gyűrűmizériájának egy éves évfordulóján újabb ékszer okozott problémát a kezdésnél a Nagyerdei Stadionban. Amennyiben 2020. augusztus 17-én újfent a Nagyerdei Stadionban rendeznek meg bajnoki találkozót, már előre lehet számolni a kései kezdéssel bizonyos ékszerproblémák miatt…

Barczi kiválása miatt 10 emberrel kezdett a Zalaegerszeg, amit gyorsan ki is használt együttesünk, bár Ferenczi beadása után még szögletre ment Demjén, a sarokrúgás után Garba a kapufát találta el, azonban a kipattanót Trujic közelről a hálóba kotorta a 3. percben (1-0). Három helyzet, három perc alatt, egy góllal megkoronázva. A 4. percben aztán „kiegészült” a zalai csapat, Babati érkezett, neki határozottan nem voltak ékszergondjai. Továbbra is támadásban maradt a csapat, Tőzsér kis híján közvetlenül szögletből szerzett gólt a 8. percben, ám Demjén kiütötte a hosszú sarokba tartó labdát. Éledezett a vendégcsapat, a 14. percben egy bal oldali szöglet után Lesjak fejelhetett tisztán, szerencsénkre jócskán kapu mellé. A 17. percben Grumic készített le tökéletesen Bedinek, akinek lövését nagy bravúrral védte Nagy Sándor. Ezek után nem volt teljesen váratlan az egyenlítő gól, a 18. percben már sikerrel járt Bedi Bence, aki fejjel volt eredményes Mitrovic szöglete után (1-1). A 22. percben egy kontrát vitt végig csapatunk, Varga Kevin, Garba, majd Szécsi volt a labda útja, utóbbi 17-18 méteres lövése azonban elkerülte a vendégkaput. Potyogtak a gólok, a 24. percben Ferenczi nagyon pontos beadására érkezett menetrendszerűen Szécsi, aki közelről kapásból talál be (2-1). Szépen megkomponált kontratámadás ismét, ezúttal a 34, percben, Szécsi pöccintette tovább Trujicnak, aki a jobb oldalon érkező Garba-nak passzolt, a nigériai lövését azonban biztosan fogta Demjén. A 39. percben egy újabb pontrúgás után alakult ki nagy helyzet, Varga Kevin szögletébe Szatmári nyúlt bele reflexmozdulattal, így a labda Szécsi elé került, aki a leborotválta a felső lécet. Az első félidőben már több helyzet nem alakult ki, így maradt a 2-1-es állás.

Nagyon jól kezdett csapatunk, amely kíméletlenül kihasználta azt, hogy Barczi nem léphetett pályára és már a 3. percben megszerezte a vezetést. Támadásban maradtak a mieink, azonban nem sikerült megszerezni a második gólt és az első negyedóra vége felé az éledező ZTE egyenlített. Nem sokáig örülhetett a vendégcsapat, Szécsi góljával már a 24. percben kialakult a félidei eredmény: 2-1.

A második félidő első lehetősége a vendégeké, egy bal oldali szöglet utáni kavarodás után Babati lövése azonban nem sok veszélyt jelentett. Az 52. percben az első gól szerzője, Nikola Trujic hagyta el a pályát és helyette Csősz érkezett. Egy perccel később Radónak készítettek le egy szögletet, aki kissé jobb oldalról, 16 méterről lőtt, lövése azonban elkerülte a hazai kaput. Újabb két perccel később azonban bosszankodhatott a debreceni közönség, Szécsi húzta meg a jobb oldalt, majd beadott, a menteni igyekvő Devecseri kezén egyértelműen irányt változtatott a labda, azonban Kassai egy kis habozás után nem látta indokoltnak büntetőt ítélni… A 61. percben Tőzsér végzett el ígéretes helyről szabadrúgást, és nem is tévedett sokat: a felső lécet találta el mintegy 20 méterről. Azonban hiába támadott a csapat, hátul hibázott, és ezt ki is használta a ZTE, egy általunk jobb oldalon elveszett labdát Tamás szerzett meg, majd adott be pontosan, Mitrovicnak csak közelről be kellett fejezni az akciót (2-2). Nem sokáig örülhetett a vendéggárda, Varga Kevin támadhatott középen, majd forintos labdát adott Garba-nak, házi gólfelelősünk estében 17 méterről lőtte ki védhetetlenül a jobb alsó sarkot (3-2). Nigériai csatárunk azonban nem elégedett meg ennyivel, a 74. percben Csősszel játszott össze, a 16-oson belül csinált egy nagyszerű cselt, majd jobb oldalról a hosszú sarkot célozta meg, Demjénnek óriási bravúrral sikerült hárítania. A zalaiak kapusa mozgásban maradt, erről Varga Kevin gondoskodott egy perccel később, 22 méteres lövését vetődve ütötte oldalra Demjén. A 80. percben aztán váratlanul a 11-es pontra mutatott Kassai, egy beadás után Csősz és Bobál „harcában” látta szabálytalannak előbbit… A büntetőt Mitrovic vállalta el, ám Nagy Sándor nagy bravúrral kivédte a lapos lövést! A 82. percben a harmadik gól szerzője, Garba helyére ifjú támadónk, Zsóri Dániel érkezett. A végig nagyon aktívan játszó Bedi gondolt egy merészet a 85. percben és mintegy 25 méterről a bal oldali kapufát találta el. A 88. percben harmadik cserelehetőségét is kihasználta Herczeg András, Haris Attilát Kiinyik Ákos váltotta. Több jelentős esemény már nem történt, így maradt a 3-2-es végeredmény, egy meglehetőse hektikus mérkőzésen győzedelmeskedett a DVSC, amely jobban sáfárkodott helyzeteivel.

Kijelenthető, hogy a DVSC lendületben maradt az Európa-liga találkozók után, amelyek jelentős tapasztalatot jelenthetnek a játékosok számára. A támadójáték ezúttal is lendületes, és igencsak gólra törő volt, amelynek köszönhetően ezúttal három találatot szerzett Herczeg András csapata. Természetesen a lendületes, attraktív támadójátéknak köszönhetően az ellenfélnek is vannak lehetőségei, az eddigi két találkozón azonban hatékonyságban is az ellenfél felé sikerült nőni. A Zalaegerszegnek továbbra sem megy a Nagyerdőn, 2002 óta még csak pontot sem szerzett, igaz 2011-ben találkozott a két csapat utoljára, egy igencsak emlékezetes mérkőzésen egy hatost gurított az Oláh Gábor Utcai Stadionban. Azóta szerencsére sok minden változott, a jó kezdés pedig jó alapot adhat a további mérkőzésekre. Csak így tovább, fiúk!

OTP Bank Liga, 3. forduló
DVSC-Zalaegerszeg 3-2 (2-1)
Nagyerdei Stadion, 4150 néző. Vezette: Kassai (Szalai, Márkus)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris (Kinyik, 89.), Tőzsér, Trujics (Csősz, 51.) – Szécsi, Garba (Zsóri, 83.)
Zalaegerszeg: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás – Kocsis – Babati (Hudák, 59.), Mitrovic, Bédi, Radó – Grumics (Bobák, 65.)
Gól: 1-0 Trujics (2.), 1-1 Bedi (17.), 2-1 Szécsi (24.), 2-2 Mitrovic (64.), 3-2 Garba (66.)
Sárga lap: Garba (27.), Trujics (49.), Devecseri (60.), Csősz (81.), Zsóri (91.), Kocsis (91.)