Színvonalas játszmák a nánási strandon

A Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság 5. fordulóján ezúttal verőfényes napsütés fogadta a röplabdázókat a Hajdúnánási Gyógyfürdőben, így semmi akadálya nem volt, hogy óriási párharcok alakuljanak ki a kupákért és az IT Services Hungary által felajánlott ajándékcsomagokért. Ahogy lenni szokott ezúttal is jelen voltak Kelet-Magyarország meghatározó strandröplabda játékosai Kazincbarcikáról, Nyíregyházáról, Debrecenből valamint Budapestről és érkeztek szép számmal indulók.

0

20190818_185152-300x225 Színvonalas játszmák a nánási strandon

A verseny ezúttal eltért a szokásostól, ugyanis új kategóriákat indítottak a verseny szervezői, utánpótlás (U16) és szabadidősport néven. Szeretnének nagyobb részt vállalni az utánpótlás nevelésben ezért, minden versenyen lehetőség lesz az utánpótlás korú strandröplabdázók versenyeztetésére is. A szabadidő kategóriát azért indították, hogy azok is kipróbálhassák a strandröplabda versenyzés élményét, akik nem régen kezdték a sportot vagy csak szabadidős sportágként űzik. A  napi rendszerességgel versenyszinten röplabdázók pedig a verseny kategóriában indulhatnak.

A szombati napon a férfi és női párosok küzdelmeit rendezték, óriási csaták zajlottak minden kategóriában.

A női mezőnyben nagy párharc alakult ki a döntőben az előző fordulót megnyerő Takács D. Orsolya/Kovács Lilla és az ob résztvevő Schmidt Andrea/Kovács Nóra párosok között. Végül kis különbséggel győzedelmeskedett az utóbbi kettős, megszerezve első közös Hajdúnánási győzelmüket. A harmadik helyen a Bancsi Judit/Gulyás Vivien páros végzett, felülmúlva a Szabó Csenge/Fehér Zsófia duót.

Az  első alkalommal indított férfi szabadidős kategóriát a Bakos Zsolt/Nagy Zoltán párosok szerezték meg felülmúlva a Csutora Zoltán/Gyurka Bertalan kettőst. A harmadik helyet a Toronyai Miklós és Potyka Péter szereztél meg.

20190817_193719-300x225 Színvonalas játszmák a nánási strandon

A férfi verseny kategóriában nagy csatákban dőlt el, a legjobb négy közé kerülés. A döntőbe végül az ob résztvevő Berkes Zoltán/Tóth Dániel és a Budai Balázs/Fazekas Balázs párosok kerültek, ahol előbbiek kerekedtek felül ezzel megszerezve második győzelmüket a szezonban. A harmadik helyért két Budapestről érkezett csapat küzdött meg egymással, ahol végül a Müller Vilmos/Oroszi Tamás győzedelmeskedett a Pető Levente/Kovács Boldizsár páros ellen.

A vasárnapi napon először megrendezésre került utánpótlás versenyen az U16-os korosztály csapatai versenyezhettek, ahol a Vegyész RC Kazincbarcika csapata Kondor Kristóf/Gál Levente győzedelmeskedett, a szintén VRCK sportoló Molnár Vajk és Molnár Márk testvérpáros ellen. Mivel a lány mezőnyben az egyetlen induló a Földi Boglárka/Kiss Fanni kettős volt ezért ők vállalva a küzdelmeket, elindultak a fiúk között és végül a harmadik helyet szerezték meg a Sávai Péter/Bene Szilárd párosok előtt.

Vegyes kategóriában az eddigi szezon legerősebb mezőnye gyűlt össze, tíz páros is esélyes volt a végső győzelemre. A döntőbe az egyik ágon a női versenyt megnyerő Kovács Nóra jutott be Hubicska Patrik oldalán, míg a másik ágról Szabó Csenge és Germuska Péter verekedte be magát. A döntő végül előbbiek győzelmét hozta, ezzel Kovács Nóra a szombati női kategóriát és a vasárnapi vegyes kategóriát is megnyerte. A harmadik helyet a rutinos Bardócz Brigitta/Pető Levente párosok szerezték meg legyőzve a Győri Panni/Kovács Boldizsár duót.

A szervezők köszönik a részvételt a versenyzőknek és várnak mindenkit az idei utolsó fordulóra, amely a következő hétvégén, Augusztus 24-25-én fog megrendezésre kerülni  a Hajdúnánási Gyógyfürdőben.