Fővárosi erőpróba

Szeptember 10-én kedden, Budapestre, az Elek Gyula Arénába látogat a DVSC-Schaeffler női kézilabda csapata, a Bajnokok Ligája résztvevő Ferencváros otthonában folytatja a kézilabda K&H liga küzdelmeit. Mindkét csapat százszázalékos eddig a bajnokságban, ez azonban a mérkőzés után már nem lesz igaz, a mieink célja, hogy minél nagyobb csatára késztessék a budapesti zöld-fehéreket.

0

69481238_2725036154220929_6434007149965213696_o-300x200 Fővárosi erőpróbaFotó: Kovács Anikó

A hazai gárda nem túl nagy meglepetésre három győzelemmel nyitotta a szezont, bizonyítva, hogy ezúttal is van esélye a bajnoki cím megszerzésére. Az elmúlt évek egyértelműen arról szóltak, hogy a Ferencváros igyekezett letaszítani a trónról a Győr együttesét, amely legutóbb 2015-ben sikerült, ekkor ünnepelhettek legutóbb első helyet a bajnokságban a fővárosiak, akik összesen 12 alkalommal voltak már bajnokok. Az idei szezonban mindazonáltal újabb jelentős kihívóval, a Siófokkal találhatják szembe magukat, így ezúttal már hátrafelé is kell tekingetniük. Az FTC kerete nem változott jelentősen az idei nyáron, Elek Gábor ezúttal a stabilitást tűzte ki célul, emellett természetesen egy-két poszton erősített vagy pótolta a távozókat a klub. A legnagyobb távozó Nerea Pena, aki éppen Siófokra került, az ő hiányát támadásban nagyon megérezhetik a IX. kerületben. Szintén a Balaton-partjára távozott Szikora Melinda, de a volt debreceni Klikovac vagy épp a junior világbajnok Faluvégi is elhagyta az együttest. Érkezett a norvég irányító Christensen, aki talán támadásban kevesebbet, azonban védekezésben többet tehet hozzá a Ferencváros játékához Pena-hoz képest. Rajta kívül csupán az utánpótlás-válogatott Bánfai Kíra érkezett, így az összeszokottság nagy erénye lehet ellenfelünknek. Mindenesetre érdemes lesz figyelni és ha lehet megfékezni Háfra Noémit és Klujber Katrint, akik nagyon jó formában kezdték meg a szezont és várhatóan kedden is főszerep várhat rájuk.

A DVSC is hibátlanul kezdte a bajnokságot, hiszen előbb az újon Szent István együttesét, majd a nagy rivális Alba Fehérvár csapatát fektették két vállra Köstner Vilmos lányai, utóbbit ráadásul nem várt különbséggel. Azonban a kiváló forma még nem érkezett el, erről az első mérkőzés egyes szakaszaiban és a Fehérvár elleni mérkőzés első 40 percében megbizonyosodhattunk. Az mindenesetre tény, hogy az új játékosok beépülése elkezdődött és főleg Vámos Petra és a saját utánpótlásból „felhozott” Petrus Mirtill mutattak szép dolgokat az újak közül. Nem kérdés, hogy ez a potenciál Elke Karstenben és Karnik Szabinában is benne van, lehetséges, hogy éppen a Ferencváros elleni találkozón fog megvillanni. Két mérkőzésen 63 gól szerzett a Loki, amely igen jónak mondható, még az ellenfelek ismeretében is, a 46 kapott gól hallatán sem eshetünk kétségbe. A támadójáték alappillére a két mérkőzésen 20 (!) gólt szerző, válogatott formában kézilabdázó Kovács Anna, akire ezúttal is vezérszerep várhat. Mellé kell több játékosnak felzárkózni támadásban, amely a lőtt gólokban is megmutatkozhat. A védelmet pedig Triffa Ágnes irányítja, aki nagy örömünkre jó formában kezdte a szezont, és kisebb meglepetésre a fiatal Szabó Dóra is igencsak hozzátett az eddigi kapusteljesítményhez. A két szélső poszt közül a bal oldal tűnik eddig stabilabbnak, Vantara-Kelemen és Petrus eddig eredményesebb pár alkotnak, mint a jobb oldali duó (Varsányi-Arany). Mindent egybevetve a mérkőzés egyértelmű esélyese – pláne hazai pályán – az FTC, ám ha hozzátesszük, hogy a tavalyi szezonban igen szoros csatát hozott a két csapat debreceni találkozója, illetve, hogy az idei nyáron közösen edzőtáborban vett részt a két gárda, akkor beláthatjuk, hogy jó, és remélhetőleg izgalmas mérkőzésre van kilátás.

Női kézilabda NB-I

Ferencváros – DVSC SCHAEFFLER

09.10. 18:00 Elek Gyula Aréna

Rádin Márkó