Továbbra sem „édes” a Sóstó Aréna

Szoros mérkőzésen, ebben a párosításban az elmúlt hat mérkőzésből ötödjére szenvedett egygólos vereséget a mérkőzés végéig partiban lévő DVSC az előző szezonban bajnoki ezüstérmes és jelenleg listavezető MOL Fehérvár ellen az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Sorozatban negyedik vereségét szenvedte el Herczeg András csapata bajnokságban, így továbbra is 9 pontos és nagyon fontos, hogy újra rátaláljon a győzelem útjára.

0

debsport-Medium-300x200 Továbbra sem „édes” a Sóstó Aréna

A kezdőcsapat ezúttal is hozott egy-két meglepetést, hiszen ezúttal két igazi centerrel, Garba-val és Adeniji-vel állt fel a Loki a kezdéshez, mindamellett a védelemben a megszokott nevek voltak találhatók, míg Varga Kevin hosszú idő után ezúttal nem középen, a csatár(ok) mögött, hanem a jobb szélen kapott lehetőséget. A tengelyben Tőzsér mellett Haris volt a kezdőcsapat tagja.

Rögtön első jelentősebb helyzetét ki is használta a hazai csapat, a 9. percben Hodzic ugratta ki remekül a védők között a lesgyanús helyzetben lévő Kovács Istvánt, aki keresztmozgásával megzavarta védelmünket, majd 14-15 méterről kilőtte a hosszú sarkot (1-0). Rögtön egyenlíthettünk volna, Kinyik felpasszához nagyon finoman „nyúlt” Varga Kevin, amely így Haris elé került, aki betörve a 16-oson belülre lőhetett jobb oldalról, ám próbálkozása a kapu előtt szállt el. Egy perccel később máris a hazaik előtt adódott helyzet, Garba labdavesztése nyomán Kovácshoz került a labda, aki Hodzicnak passzolt, a bosnyák játékos okos tekerését Nagy Sándor ütötte ki szögletre. A 20. percben Tőzsér végzett el gyorsan egy jobb oldali szögletet Varga felé, akinek beadásáról éppen lemaradt Szécsi a rövid saroknál, majd Pávkovics csak éppen hozzáérni tudott a hosszú oldalon, így végül az a kapu mellett, az alapvonalon hagyta el a labda a játékteret. A 29. percben Hodzic cselezett, majd lőtt mintegy 13 méterről, nem sokkal kapu mellé. Félóra játék után Varga ívelt be a jobb oldalról, amelyt követően a labda Szécsi és Muszliu párharca után az ötösön belül pattogott, Kovácsik ütötte el Garba elől, ám pont Adeniji elé, aki közelről bepasszolta a hálóba a játékszert (1-1). Négy perccel később Varga Kevin kapott labdát a jobb oldalon, rávezette a hazai védőkre, majd befelé cselezve lőtt, ám ballábas próbálkozása Kovácsik ölében landolt. A 43. percben előbb Petrjak került ígéretes helyzetbe egy bal oldali beadás után, ám az ukrán játékos nem tudott dönteni, így Szatmár megszerezte előle, ám nem jutott messzire a játékszer, Milanov újabb bal oldali beadása után, Hodzic került helyzetbe, azonban Nagy Sándor gólhelyzetben szinte lelopta a lábáról a labdát. Két fehérvári lehetőség után mi is dupláztunk, előbb Adeniji jobb oldali beadását Garba belsőzte kapu mellé. A félidő slusszpoénját Adeniji szolgáltathatta volna, miután Kinyik indul meg középen egy bátor labdaszerzés után, rávezette a hazai védőkre a labdát, jól vette észre a jobb oldalon érkező gólszerzőnket, akinek lövése az oldalhálóban kötött ki.

Az első félidő elején kiegyenlített játék folyt, majd az első jelentősebb lehetőséget ki is használta a MOL Fehérvár. Szerencsére ez nem fogta meg teljesen a csapatunkat, amely több ízben is veszélyeztetett az előző év ezüstérmese ellen, mindamellett, hogy a hazaiak is több egyéni villanásnak is köszönhetően támadólag léptek fel. Félóra elteltével megszerezte egyenlítő találatát a Loki, így az utolsó negyedórára ismét döntetlen állással fordultak a csapatok. Ez az időszak nem hozott újabb gólt, így az első félidőben több labdát birtokló Vidi és a kontráira és fizikálisan erős csatárjaira (Garba és Adeniji) építő DVSC ütközete döntetlenre állt az első negyvenöt perc után.

A szünetben cserélt Herczeg András, Szécsi Márkot Nikola Trujic váltotta. A második félidőben azonban a mieink előtt adódott az első helyzet, egy felpassz után Garba tartotta meg a labdát erőszakosan, majd befelé cselezve laposan lőtt, azonban Kovácsik kitenyerelte a labdát, amelyre Adeniji mozdult rá, szabálytalanul. A hazaiak az 58. percben alakítottak ki lehetőséget először a második félidőben, Milanov beadását Hodzic fejelte meg, Nagy Sándor azonban magabiztosan hárított. A második félidő derekán jobb oldali szöglethez jutott a székesfehérvári csapat, a beadást Nagy csak röviden tudta kiöklözni, így Hodzichoz került a játékszer, amellyel megindult az alapvonal felé, majd lövését Nagy Sándor bravúrral védte, ám az ismétlést már nem tudta, Muszliu passzolt a kapuba labdát (2-1). A következő percekben egy-egy Ferenczi és Hodzic lövést jegyezhettünk fel, mindkét alkalommal biztosan ölelték magukhoz a kapusok. A 77. percben Hangya játszott össze szépen Hodzic-csal, előbbi azonban hosszan tolta meg ígéretes helyzetben, így oda lett a lehetőség. A 80. percben Pantic szánta el lövésre magát, ám Nagy Sándor kiöklözte az életerős, mintegy 25-27 méteres lövését. A nemrég még lövést eleresztő, cserként beálló szerb ezúttal beadott, majd Juhász fejelt, nem sokkal kapu mellé. A 85. percben, a fiatal Pintér állt be csereként, Haris helyett. Az utolsó percekben nagy nyomást helyezett csapatunk a fehérváriak kapujára, ám a hazaiak szinte élőfalat húztak, amelyet nagyon nehéz volt feltörni. A 93. percben aztán 25 méterről, kissé bal oldalról végezhetett el Tőzsér szabadrúgást. Ravasz megoldást alkalmazva nem a sorfal felett, hanem a bal kapufa felé tekert, ám minimálisan tévedett… A 94. percben még beállt csereként a nemrég Debrecenből Székesfehérvárra igazoló Zsóri Dániel, aki pályára lépése után másodpercekkel később már volt csapattársait üdvözölhette, tekintve hogy véget ért a találkozó…

Maradt tehát az ebben a párosításban szinte borítékolható, egygólos hazai győzelem, hiszen az elmúlt hat mérkőzésen ötödik alkalommal tud ilyen különbséggel győzni a székesfehérvári alakulat. Ezen a mérkőzésen érdemelt legkevésbé vereséget az elmúlt találkozókat tekintve a DVSC, amely a mérkőzés végéig méltó ellenfele a MOL Fehérvárnak, sőt több periódusában vendéglátója fölé tudott kerekedni. Jól látszott, hogy mit szeretne játszatni csapatával Herczeg mester, a kontratámadásokban sok potenciál volt, az Adeniji, Garba csatárkettős pedig le tudta kötni a jó minőségű székesfehérvári védelmet. Sajnos ezúttal sem sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót, bár ezen az estén volt erre a legkevesebb esély elmúlt heteket tekintve. A Lokomotív letért a sínről, ám remélhetőleg a válogatott mérkőzések miatt elrendelt szünetben sikerül újra a győzelmi pályára állítani a gépezetet!

OTP Bank Liga, 8. forduló
MOL Fehérvár FC – DVSC 2-1 (1-1)
MOL Aréna Sóstó, 3301 néző. Vezette: Iványi (Tóth II., Albert)

Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Juhász, Musliu, Hangya – Petrjak (Hadzic 91.), Nikolov, Elek, Milanov (Pantics 72.) – Kovács I., Hodzic (Zsóri 94.)

DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Tőzsér, Haris (Pintér 85.), Szécsi (Trujics 46.) – Adeniji, Garba

Gól: 1-0 Kovács I. (9.), 1-1 Adeniji (30.), 2-1 Musliu (66.)

Sárga lap: Szécsi (27.), Garba (41.), Tőzsér (52.), Nikolov (64.), Pávkovics (73.), Haris (83.)