Herczeg András: „mindent megtettünk, sajnos nem sikerült pontot szereznünk”

Szoros mérkőzésen, ismét egy góllal maradt alul a DVSC a Videoton ellen, az NB-I-es bajnokság 8. fordulójában.

0

dsc_0064_custom_-300x200 Herczeg András: „mindent megtettünk, sajnos nem sikerült pontot szereznünk”

Fiatal csapatunk végig partiban volt a rutinos játékosokat felvonultató Fehérvárral, nem látszódott az a különbség, amit a hatalmas költségvetési különbség indokolt volna. Egy kis szerencsével, kicsit nagyobb koncentrációval, legalább az egyik pontot megszerezhették volna Vargáék. Zsinórban negyedik bajnoki vereségét szenvedte el a Loki, e miatt visszacsúszott a 8. helyre. Két hét szünet következik, ez idő alatt rendezni kell a sorokat, október 19-én a DVTK elleni keleti rangadón lehet javítani. Jó lenne győzelemmel ünnepelni majd a SZUD 25. születésnapját!

 – Rosszul kezdtük a mérkőzést, hamar hátrányba kerültünk, nagy területet hagytunk ellenfelünknek, amit ki is használtak, szűkebben kellett volna védekeznünk. A bekapott gól után fokozatosan felpörögtünk, jól játszottunk, sikerült is megszereznünk az egyenlítő találatot. A félidő végén Kinyik pontos passza után Adeniji előtt meg volt a lehetőség, hogy fordítson, sajnos kimaradt a helyzet. Szünet után a Videoton jobban be tudott minket szorítani, egy szöglet utáni kavarodásból, hiába voltunk tízen hat fehérvári játékossal szemben, be tudták kotorni kapunkba a labdát. Ezután kockáztattunk, mindent egy lapra feltéve küzdöttünk az egyenlítésért, mindent megtettünk, sajnos nem sikerült pontot szereznünk – foglalta össze röviden a mérkőzést a Loki mestere.

Arra a kérdésre, miszerint több volt ebben a mérkőzésben, a szakember úgy felelt – Ha több volt, ha kevesebb, nem bújhatunk e mögé, a tény sajnos az, ismét vereséget szenvedtünk, most sem sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést. Meccsek óta futnunk kell az eredmény után, így még nagyobb energiát kell mozgósítanunk, ahogy pedig telik az idő, kapkodóvá válik a játékunk. Az első gól után tudtuk mozgósítani ezt az energiát, ez eredményre is vezetett, de miután ismét hátrányba kerültünk, a támadásainkból hiányzott az a kis plusz, amivel helyzeteket tudtunk volna kidolgozni.

A következő fordulóban újabb nehéz mérkőzés vár csapatunkra, keleti rangadón a Diósgyőr ellen lépnek pályára két hét múlva Szatmáriék. – A válogatott mérkőzése miatt két hét szünet lesz a bajnokságban, ez idő alatt lesz feladatunk bőven. Alaposan kielemezzük a hibákat, ezeket megpróbáljuk orvosolni. A csapatvédekezést javítanunk kell, sokszor rúgják be mögénk területbe a labdát, így volt ez a Puskás ellen is. Éppen ezért kértem, hogy mélyebben védekezzünk a Videoton ellen, ezt is gyakoroltuk, ennek ellenére túlságosan fent védekeztünk, gólt is kaptunk a 8. percben. Sokkal fegyelmezettebben kell ezt megoldanunk, taktikailag nem mindegy, hol húzzuk meg a védővonalat. Gyorsabban kell megoldanunk az átmeneteket, mert lassan szőjük a támadásokat, pedig lenne terület, amit ki lehetne használni. Ezeket sokat fogjuk gyakorolni az elkövetkező két hétben, illetve négy vereség után mentálisan sincsenek jó állapotban a játékosok, ezzel is foglalkoznunk kell – zárta mondandóját Herczeg András.