“Hatpontos” mérkőzést nyertek az ifik Győrben

A hazai ifi bajnokság középszakaszában Győrben játszotta le első mérkőzését György József legénysége. A kvalifikáció során mindkét csapat 18 pontot szerzett, ám a debreceni szurkolótábor bízott abban, hogy a srácok már ezen a találkozón is bizonyságot adnak javuló formájukról.

0

defaultnews_u18-300x200 "Hatpontos" mérkőzést nyertek az ifik Győrben

Az 1. harmadból csupán egy perc telt el, amikor emberhátrányba kerültünk, Révész Csongort ültették ki. A győri előnyben jól védekeztünk, utána főként a mezőnyben folyt a játék. 12.46-nál a mieink első sora akciózott, Diószegi passzából Spakovszky talált be, megszereztük a vezetést. 18.13-nál Antek Tamásra fújtak rá egy gáncsolást, ám rövidesen a hazaiaktól is kihoztak egy játékost, csak egy percet töltöttünk létszámhátrányban.

A 2. játékrészben aztán rendesen kinyílt a debreceni gólzsák. 22.31-nél az előre húzódó hátvéd, Ujj Zalán szerzett gólt, bár Aranyos kiállítása miatt emberhátrányban voltunk. A 27. perc elején egy másik hátvédünk, Sándor Bence volt eredményes, majd röviddel később Ellerbrock szólója is góllal végződött. Az üzlet azonban beindult, 35.21-nél Bartók talált be a győriek kapujába, alig több, mint két perccel utóbb ismét Sándor Bence góljának örülhettünk. Hat góllal vezettünk a középső harmad végén, ilyenkor szokták megjegyezni, hogy a 3. harmad csupán formalitás.

A 3. harmad első felében nem esett gól, 49.41-nél viszont Diószegi egyéni akcióból növelte a vendégcsapat előnyét. Ezután védekezési hibák nyomán egymás után kétszer is Karda volt eredményes. Az 56. percben Ujj Zalán duplázott, majd nagyjából 2 perccel később Kóti még kozmetikázta egy kicsit az eredményt.

A viszonylag szoros első harmadot követően a debreceni srácok kiváló támadó játékot produkáltak és alaposan megszórták az ellenfelüket. Két hátvédünk is duplázott, az „assziszt-király” pedig Diószegi Szabó Bence lett, aki a gólja mellett hat kiváló átadással járult hozzá a napi gólterméshez. A mutatott játék és a hatékony csatárjáték biztató előjel a társaság szombati EBJL mérkőzésére.

Győri NEMAK Dana ETO HC – Debreceni HK 3-8 (0-1, 0-5, 3-2)
Gólszerzők:
 Karda(2), és Kóti, illetve Sándor B.(2), Ujj Z.(2), Spakovszky, Ellerbrock, Bartók és Diószegi

György József: „Az első öt percben lerohant minket az ellenfél, majd fokozatosan sikerült átvenni az irányítást. A 13. percben megnyertünk egy bulit a védekező harmadban, Diószegi vitte fel a korongot, átpasszolta Spakovszkynak, aki közelről belőtte. A mérkőzés igazából már a 2. harmadban eldőlt, nagyon jó és eredményes játékkal sikerült 5 gólt is szereznünk. Az elsőt emberhátrányból lőttük, Diószegi és Dorogi voltak az előkészítők, Ujj pedig a kapus lába között talált be. Ezután Sándor Bence érkezett egy kipattanóra, Diószegi és Spakovszky voltak az előkészítők. A 30. perc elején Ellerbrock erőszakos betörés után a rövid felsőbe emelte a korongot. A 36. percben szép forgatás után Bartók húzta be a rövid felsőt eléggé kiszorított helyzetből, majd ismét Sándor Bence eredményes; remek egyéni akcióval vitte végig a korongot és 0-6-ra módosította az eredményt. A 3. harmadot is jól kezdtük; Diószegi lopott el egy indítást emberhátrányban és befejezte be a szólót. Ezután emberelőnyben szépített a Győr, majd egy rossz helyezkedésnek köszönhetően megkaptuk a második gólunkat. Erre megint volt válaszunk; Bartók szépen tette a korongot Ujj elé, aki nem hibázott. A mérkőzés 57. percében egy rossz bulizást követően a kék vonalról leadott lövésből az ellenfél megszerezte a harmadik gólját. Antek Tamás 35 lövést kapott, nagyon jól védett, végig magabiztosan tartotta a csapatot. A 3. harmadban kapott gólok közül talán egy volt hárítható, de így is szólókat, illetve létszámfölényes kontrákat fogott meg.

Megint nem sikerült teljes kerettel kiállni, Borbát, Zilahi és Sándor László sérült, Szabó Kornél lebetegedett. Ennek ellenére nagyon jó mérkőzést játszottunk, jól ment a góllövés, négy hátvédgól is született. Nagyon szervezetten és tudatosan jégkorongoztunk, két gólt is lőttünk emberhátrányból. Ez „hatpontos” mérkőzés volt, mivel mind a két bajnokságba beleszámít. Remélem, hogy hamarosan sikerül mindenkinek felépülnie és a következő mérkőzéseken már teljes kerettel tudunk játszani.”