Az Interfencing női párbajtőrcsapata 6. helyen végzett a kadet OB-n

Kálmán Gyöngyvér egyéniben aratott győzelme után az Interfencing Debrecen csapata az előkelő 6. helyen végzett a kadet párbajtőrözők csapatbajnokságán.

0

Interfencing_csb-300x221 Az Interfencing női párbajtőrcsapata 6. helyen végzett a kadet OB-n

A vasárnapi csapatküzdelmeknek az egyéni versenyek helyszíne, a Gerevich Aladár Sportcsarnok adott otthont. A Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Nagy Eszter, Szabó Boglárka alkotta debreceni alakulat az MTK második csapatát győzte le magabiztosan, ezzel egyedüli Hajdú-Bihar megyei egyesületként be tudott jutni az ország legjobb nyolc csapata közé.

A negyeddöntőben az MTK első csapatától maradtak alul szoros küzdelemben, majd a helyosztókon további egy győzelmet sikerült aratni a debreceni alakulatnak. A lányok ezzel a nagyon előkelő 6. helyen végeztek a 15 csapatos magyar bajnokságban.

Nyisztor-Csáki Sándor az Interfencing DSC párbajtőredzője az egyéni arany után nagyon örült a csapat 6. helynek is: „Sokan úgy tartják, hogy a csapatverseny mutatja meg egy egyesület igazi erejét, hiszen itt négy vívó is pástra állhat megmutatva, hogy milyen hátország van a top vívók mögött. Jól dolgoztak együtt a lányok gratulálok nekik, sok van még ebben a csapatban.”