Győztek és előztek jégkorongozóink

Ezúttal a Brassó felett arattak fölényes győzelmet jégkorongozóink, s immár második helyen állnak az Erste Ligában.

0

5d8f19de291d9-300x200 Győztek és előztek jégkorongozóinkFotó: deacjegkorong.hu

Harmadik mérkőzését játszotta a héten a DEAC jégkorongcsapata, ezúttal a második helyen álló Brassó látogatott a Debreceni Jégcsarnokba. A mieink előbb hétfőn idegenben háromgólos vereséget szenvedtek Dunaújvárosban, majd szerdán hasonló különbséggel győzték le az Acélbikákat hazai jégen, ezzel feljöttek a tabella harmadik helyére.

Ezúttal is jól kezdett a DEAC, s bár Mazzag Dániel gáncsolása miatt hamar letszámfölényből próbálkozhattak a vendégek, az első gólt Novotny révén csapatunk ütötte. Nem sokkal később a túloldalon is kiállítást ítéltek a játékvezetők, Novotny pedig ismét betalált, így tizenkét perc elteltével 2:0 állt az eredményjelzőn. Egy percre rá a brassói Zsók Levente szépített, s bár az első harmad hajrájában megvoltak a lehetőségeink, újabb gól már nem született a játékrészben.

A szünet után kettős emberfórba került a Debrecen, s Mihály visszatérte előtt egy másodperccel Kuleshov megszerezte harmadik találatunkat is. A második mellett a harmadik sorunk is fürgén és pontosan jégkorongozott, s a 26. percben újabb gólnak örülhetett a közel ötszáz hazai szurkoló: Molnár Dávid szépségdíjas asszisztjából Berta volt eredményes. Sokáig nem tartott a fieszta, ugyanis ismét hamar érkezett a brassói válasz, Bíro Gergő góljával a találkozó feléhez érve 4:2-re módosult az állás. A harmad végére még jutott egy gyors gólváltás, debreceni oldalról Essery, míg vendégoldalról Molnár Zsombor talált be (5:3).

A harmadik harmad előtt kapust cserélt ellenfelünk, a csupán 84 százalékos hatékonysággal védő Tőke helyére Polc Patrik állt. A kilenc kiállítás ellenére sokáig nem született gól a játékrészben, a fokozódó brassói nyomás nem jelentett gondot Hetényi Zoltánnak. A vendégek ugyanannyi lövéssel próbálkoztak, mint az első két harmadban összesen, ám debreceni reteszt nem sikerült feltörniük. Négy perccel a vége előtt a Corona mestere, Pénzes Július időt kért, s lehozta Polcot, a szemfüles Novotny azonban betalált az üresen maradt kapuba, eldöntve ezzel a nyitott kérdéseket.

A DEAC szerda után ismét 6:3-as győzelmet aratott, melynek köszönhetően a két csapat helyet cserélt a tabellán, s a mieink immár a második helyről várhatják a listavezető Csíkszereda elleni, jövő csütörtöki rangadót.

DEAC – Corona Brasov (romániai) 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
Debreceni Jégcsarnok, 420 néző. Vezette: Halassy, Pálkövi, Vincze, Szabó.

P.T.