Labdarúgás: Az ezüstérmest fogadja a Sportiskola az utolsó fordulóban

Selyem Nándor együttese egy Monostorpályi elleni győzelemmel intene búcsút a történelmi idénynek.

0

sportiskolakkkééééppp-300x147 Labdarúgás: Az ezüstérmest fogadja a Sportiskola az utolsó fordulóban

Tavaly ilyenkor a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola háza táján nagy volt az öröm, hiszen a csapat a megye II-ben bajnoki címnek, és az azzal járó feljutásnak örülhetett. Bizonyára nem sokan gondolták, hogy egy osztállyal feljebb a Selyem Nándor vezette együttes a szezon felénél már a középmezőnyben foglalhat helyet, és a megyei elitben való maradását fordulókkal a vége előtt bebiztosítja. A sárga-kékek több szép periódust is magukénak tudhattak, ugyanakkor a végére már kiengedtek, és a legutóbbi négy mérkőzésen egyaránt vereséget szenvedtek.

A debreceniek igyekeznek egy győzelemmel megkoronázni idei teljesítményüket, amely elérése nem lesz könnyű, hiszen az ezüstérmes Monostorpályit látják vendégül. A mérkőzést abban az Oláh Gábor utcai stadionban rendezik, mely létesítmény jövője még tisztázatlan. Mivel a jó idő garantált, a sportiskolások remélik, hogy szép számú nézőközönség előtt búcsúzhatnak és biztosíthatják be a 12. pozíciót.

A vendégek nem érkeznek túlságosan kipihenten, ugyanis szerdán a Megyei Kupa döntőjében a Balmazújvárossal csaptak össze. Az aranyérmet a kupában sem tudták megszerezni, ugyanis egy góllal alulmaradtak a bajnokkal szemben. Azonban megsüvegelendő, hogy a csapat három éven belül a bajnokságban két érmet is szerzett, ezalatt pedig a kupában mindannyiszor ott volt a legjobb négy között.

A felek őszi összecsapásán 0–0-s félidő után a Monostorpályi három gólt is lőtt és döntötte el a mérkőzést. Az esélyek természetesen ezúttal is a monostoriak mellett szólnak, azonban, hogy pontosan mi lesz a forgatókönyv, azt csak szombaton 17 órától tudhatjuk meg.

Labdarúgó megye I., 30. forduló

DSC-SI – Monostorpályi SE

05.28. (szombat) 17:00 Debrecen, Oláh Gábor utcai stadion

T.H.