DEAC kézilabda: Kétszer megnyert rangadó

Sokáig vezetett a Hajdúnánás férfi kézilabdacsapata a DESOK csarnokban, azonban a szünetre már a DEAC vonulhatott előnnyel, a lefújást követően pedig tízgólos különbséget mutatott az eredményjelző.

0

c_5d64ff4e315bd-300x225 DEAC kézilabda: Kétszer megnyert rangadóFotó: DEAC

Továbbra is veretlen az NB II Északkeleti csoportjában a debreceni együttes, Bíró Imre tanítványai legutóbb a Füzesabony otthonából távoztak két ponttal, ezúttal pedig egy újabb közvetlen rivális, a negyedik helyen álló Hajdúnánás várt rájuk hazai környezetben.

Madai Tamás csapata hamar bizonyította klasszisát, a vendégek Ötvös vezérletével az első fertályórában többször is három góllal megléptek a mieinktől. Az első félidő második felére feljavult a védekezésünk, s elsősorban indításgólokkal leptük meg a vendégeket. A DEAC részéről Illés és Vécsei átlövésekből volt eredményes, míg Pethő a hétméteresek értékesítésében jeleskedett. Az utolsó tíz perc már a hazaiakról szólt, s a szünetben öt góllal, 18-13-ra vezettek az egyetemisták.

A fordulás után közelebb zárkóztak a hazaiak, ám a feljavuló kapusteljesítmény és a jó blokkok hatására ismét sikerült növelnünk a különbséget. Vécsei végül kilenc, míg Pethő hét gólig jutott, a DEAC pedig a döcögős kezdés után ezúttal is magabiztosan, 32-22-re győzött, megőrizve ezzel első helyét a táblázaton. A bajnoki pontvadászat idei utolsó mérkőzését jövő szombaton a sereghajtó Gyöngyös otthonában játssza Bíró Imre együttese.

DEAC – Hajdúnánás KSE 32 – 22 (18 – 13)

DESOK csarnok, 150 néző. Vezette: Budai-Bock, Wenzel.

Bíró Imre: „Nehezen kezdődött a mérkőzés számunkra, nem tudtuk felvenni ellenfelünk ritmusát, azonban idővel összeállt a védekezésünk, és gyors indításokból szép gólokat tudtunk szerezni. A második félidőt is rosszul indítottuk, mondhatni kétszer kellett megnyernünk ezt a mérkőzést, de szerencsére mentálisan erősek maradtunk, így végül nagy különbséggel tudtunk diadalmaskodni.”