Kézilabda vb: Végig vezetve nyert Spanyolország

Második mérkőzésén elszenvedte első vereségét a magyar női kézilabda válogatott a Japánban zajló világbajnokságon. A négy debreceni játékost foglalkoztató magyar válogatott a mérkőzés során végig futott az eredmény után Spanyolország ellen, végül 29-25-ös vereséget szenvedett. A DVSC beállósát, Tóvizi Petrát választották meg a mérkőzés legjobbjának! A mai nap másik debreceni érdekeltségű mérkőzésén Montenegró 30-21-re verte Kazahsztánt.

0

79347732_3156459081047337_7873609956279189504_o-300x200 Kézilabda vb: Végig vezetve nyert SpanyolországFotó: MKSZ/Kovács Anikó

Magyarország – Spanyolország 25-29 (13-18)

Az első igazi erőpróba előtt állt a magyar válogatott a világbajnokságon, hiszen az első napon aratott könnyed győzelem után következett a Romániát valósággal kiütő Spanyolország elleni mérkőzés. Nem kezdett jól a csapat, az első találatot a 6. percben sikerült megszerezni. Az első félidőben nem tudtak a lányok közelebb zárkózni, a spanyol válogatott könnyedén szerezte góljait, míg a mieink egy-két jobb periódust eltekintve kevésbé voltak hatékonyak. A második félidőben határozottabb védekezés és jobb kapusteljesítményt láthattunk, ám támadásban ezúttal sem sikerült igazán eredményesnek lenni. A belső posztokon szereplő játékosok ezúttal nem szerepeltek jól (a szélsőkkel és a beállósokkal ellentétben) és akárhogyan forgatta a belső posztokon lévőket Rasmussen, nem volt hatékony. A spanyol válogatott végig vezetve nyerte meg a nagyon fontos rangadót, hiába zárkózott fel kissé a magyar csapat a hajrában. Ezzel a vereséggel nem került könnyű helyzetbe a válogatott, hiszen a továbbjutáshoz a hátralévő három mérkőzéséből legalább kettőt meg kell nyernie Kim Ramsussen együttesének. Ebből a mérkőzésből gyorsan le kell vonni a tapasztalatokat és készülni kell a nagyon fontos, Montenegró elleni ütközetre, amelyet kedden rendeznek meg.

Triffa Ágnes (1 védés / 5 kapott lövés, 20 %-os védési hatékonyság, 6:40 játékidő): Az első félidő végén érkezett a kapuba és rögtön védéssel kezdett hálóőrünk. Ezúttal kevesebb lehetőséget kapott, mint az előző mérkőzéseken, volt egy fontos ziccervédése.

Kovács Anna (1 gól / 5 lövés, 20 %-os lövőhatékonyság, 22:47): Ezen a mérkőzésen sem nyújtotta azt a teljesítményt, amelyet Debrecenben megszokhattunk tőle. Több estben is peches volt, egy hétméteresnél és ziccernél is a kapufa akadályozta meg a gólszerzésben. Három gólpasszt is feljegyeztek a neve mellé, ám összességében nem volt formában jobbátlövőnk.

Tóvizi Petra (5/5, 100 %, 52:19): Fiatal beállósunk kétséget kizáróan a magyar válogatott legjobb játékosa volt ezen a találkozón. Szinte végig játszotta a mérkőzést Tóvizi, akit jó helyezkedésének köszönhetően sokszor megtaláltak játékostársai, és hibátlanul értékesítette helyzeteit, hovatovább büntetőket is kiharcolt! Védekezésben is több jó megmozdulása volt, ebben a játékelemben is számított rá végig Rasmussen. Le a kalappal a mai teljesítménye előtt!

Vámos Petra (1/1, 100 %, 8:28): Fiatal irányítónk ezúttal egy rangos ellenféllel szemben is megmutathatta tudását. Rövidebb időt töltött a pályán, viszont egy nagyon bátor akció végén sikerült gólt szereznie és védekezésben is nagyon jól megállta a helyét. Nagyon fiatal játékosról van szó, akinek nagyon fontosak ezek a mérkőzések, fejlődése szempontjából.

Montenegró – Kazahsztán 30-21 (13-11)

Montenegró második mérkőzését is megnyerte és ezúttal is a vártnál nehezebben. Despotovic-ék az előző nap a magyar válogatott által 24 góllal legyőzött Kazahsztánt győzték le végül kilenc góllal, az első félidő végén még csak két góllal vezetve.

Jelena Despotovic (4/8, 50 %, 38:23): A debreceni átlövő ezúttal is több mint a mérkőzés felét a pályán töltötte, négy gólt szerezve 38 perc alatt. Ezúttal több rontott lövése volt, mint legutóbb, ám fontos góljaival, négy gólpasszával a támadásban, míg határozottságával a védekezésben ismét jelentős szerepet vállalt Montenegró győzelméből.

Az argentin válogatott Elke Karstennel a soraiban ezúttal pihenőnapot kapott, ők hétfőn az olimpiai bajnok Oroszország ellen küzdenek meg.

Kedden nagyon fontos mérkőzést játszik a magyar válogatott: mindent bele!

Rádin Márkó