DLA U16: Karakas gólja egy pontot ért

A Debreceni Labdarúgó Akadémia korosztályos együttese az MTK otthonában lépett pályára a bajnokság 8. fordulójában.

0

DSC1828-Kozepes-300x155 DLA U16: Karakas gólja egy pontot ért

Két hetes szünet után lépett pályára ismét bajnoki mérkőzésen Garamvölgyi Péter együttese, amely gárda a fővárosba látogatott a szombati játéknapon. Papíron könnyű mérkőzés várt a fiúkra, hiszen a kék fehérek öt mérkőzésükből négyet elvesztettek. A kép viszont csalóka, a járvány alaposan megtizedelte az MTK-t, a csapat sokkal jobb, mint jelenlegi helyezése mutatja.

Kiegyenlített mérkőzést játszottak a felek, játékban egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A 10. percben a hazaiak élni tudtak kínálkozó lehetőségükkel és megszerezték a vezetést. Akadémistáink, mint már oly sokszor, ezúttal sem estek kétségbe, hátrányba kerülvén sem tört meg a lendületük. A 21. percben sikerült is bevenniük ellenfelük kapuját: bal oldalon sikerült megbontani az MTK védelmét, mögéjük kerülve Cibla pontos beadására jó ütemben érkezett Karakas, aki fejjel a hálóba juttatta a labdát. A hátralévő időben már nem született újabb gól, a csapatok döntetlen állással vonultak szünetre.

A második félidőben enyhe fölényben játszottak Garamvölgyi Péter tanítványai, irányították a játékot, többször eljutottak a fővárosi kapu előterébe, de a befejezéseknél rossz döntéseket hoztak, így nem sikerült fordítaniuk. Volt egy tizenegyes gyanús eset, a kapura törő Batai „ütőjét” felszedték a tizenhatoson belül, viszont a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Az eredmény már nem változott ebben a játékrészben, a csapatok megosztoztak a pontokon.

Szép volt srácok!

MTK – DVSC-DLA: 1:1 (1:1)

DVSC-DLA: Erdélyi, Mikuljuk (Harsányi 91’), Kokovai, Vaskó, Kosztyák, Horváth-Gaudi, Batai (Sztankó 91’), Karakas, Horváth Z., Takács (Arany 75’), Cibla

Vezetőedző: Garamvölgyi Péter

Gólszerző: Karakas 21’

Garamvölgyi Péter: Idegenben, az MTK otthonából egy pontot elhozni nem rossz eredmény, nyilván az emberben ott motoszkál, hogy el is dönthettük volna javunkra a mérkőzést. A második félidőben tudtuk irányítani a játékot, de a beadásoknál, a kapu előtti szituációknál nagyobb koncentrációra, határozottságra lett volna szükség, hogy gólt tudjunk szerezni. Véleményem szerint egy élvezetes, jó mérkőzést játszottunk, voltak jó egyéni teljesítmények, csapatként is jól tudtunk funkcionálni. Nem lehetek elégedetlen, a fiúk fegyelmezetten betartották amiket kértem tőlük, talán a helyzetkihasználás terén maradt bennem pici hiányérzet, ha élesebbek vagyunk a befejezéseknél, most három ponttal tértünk volna vissza Debrecenbe. Gratulálok a csapatnak a jó teljesítményhez és a döntetlenhez, úgy gondolom, a végelszámolásnál minden pontnak nagy jelentősége lesz.

KZT