A listavezetőt fogadják kosarasaink

Szombaton 19 órától a listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesét látja vendégül a DEAC kosárlabdacsapata. Kovács Adrián együttesének a legjobbjára lesz szüksége, ha le akarja győzni az idehaza eddig veretlen címvédőt.

0

5de8dac5d55b3-300x150 A listavezetőt fogadják kosarasainkFotó: deacbasket.hu

Az NBI/A legerősebb keretével rendelkező Falco KC látogat az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. A vendégek idén mind a kilenc mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, az előző kiírást is figyelembe véve már sorozatban 22(!) győztes mérkőzésnél járnak. A sárga-feketék a Bajnokok Ligájában is érdekeltek, szerdán 24 ponttal verték a litván Neptunas Klaipeda együttesét, így 3-4-es mérleggel állnak a D-csoportban.

Úgy lett kialakítva a csapatuk, hogy bírják a kettős terhelést, és a BL mellett a bajnokságban is jól szerepeljenek. Több találkozón is voltak hiányzóik kisebb sérülések miatt, de ez sem jelentett nekik problémát, és eddig hozni tudták a mérkőzéseiket. Négy magyar válogatott mellett a légiósaik is nagyon komoly játékerőt képviselnek, így azt gondolom, hogy minden esélyük meg van a címvédésre. Hazai pályán ugyanakkor mindenképpen szeretnénk elkapni őket, és megtörni a sorozatukat, amire szerintem minden esélyünk meg is van. –vélekedett az ellenfélről Tóth Ádám.

A vasiak a legutóbbi két találkozójukon már teljes kerettel álltak ki, a BL-siker előtt a Kecskemét hazai veretlenségét vették el, viszonylag könnyedén (81-93). A DEAC jelenleg öt győzelemmel és négy vereséggel a tabella hetedik helyén áll, négy hazai találkozójukból háromszor győztesen hagyták el a parkettát.

Nem egyszerű a Falco ellen kosárlabdázni, nagyon sok variációs lehetőségük van, nehéz felépíteni rájuk egy védekezést, hiszen gyakorlatilag akárki elkaphatja közülük a fonalat. Nem szabad azonban megijednünk tőlük, nekünk is elég erős a keretünk ahhoz, hogy bárkit legyőzzünk a bajnokságban. Mivel nagyon jól védekeznek, kulcsfontosságú lesz, hogy csapatként működjünk együtt, meg kell becsülnünk a labdákat, és nem szabad engednünk, hogy átrohanjanak rajtunk. Bízom a hazai pályánkban, ha koncentráltan és fegyelmezetten tudunk játszani, akkor lesz esélyünk, remélem, hogy ismét teltház lesz. –zárta szavait a nagyszerű szezont futó center.

A Debreceni Egyetem csapatából Somogyi Ádám továbbra sem tudja vállalni a játékot, de rajta kívül várhatóan mindenki bevethető lesz szombaton.