Ismét sziporkázott a debreceni kardtündér

Battai Sugár Katinka az Interfencing DSC kiválósága Salt Lake Cityben is remek asszót vívott a legjobb 32 közé jutásért. Ezúttal a 2012-es olimpiai bajnok Kim szenvedett meg a debreceni klub ifjú reménységével.

0

79095266_2653654724682355_5272037411986079744_o-300x224 Ismét sziporkázott a debreceni kardtündérFotó: Devin Manky/Bizzi Team

Dávid László a sportolónő edzője szerint, nagy utat tettek meg az új egyesülettel az elmúlt két évben: „Nagyon sokak emberfeletti munkája van az idei év eredményei mögött. Ettől a kislánytól két éve a teljes vívófelszerelését elvették. Találatjelző gépek és felszerelések nélkül kezdtük el a tavalyi szezont. Most ugyanő, a második felnőtt világkupáján vívhatott olyannal, aki nyert már egyéniben olimpiát és a legjobb körülmények között készülhet. Ennek ellenére nem volt kiszolgáltatva egyik ellenfelének sem.”

Az egyesületnél tisztában vannak a sportoló tehetségével, és lehetőségivel: „Tudjuk róla, hogy hatalmas tehetség. A debreceni vívóknak van egy közös álmuk, amiért rengeteget kell dolgoznunk, és olykor áldozatokat is kell hoznunk. Szeretnénk a helyi vívósportot a felnőtt nemzetközi élvonalba juttatni. A páston is előfordul olyan szituáció, hogy hátra kell lépni azért, hogy jó tempóban indíthassuk a támadásunkat. Az elmúlt két évben csak hátrálásból kialakítottuk a helyzetet a megfelelő tempóra. Jövőre támadunk.” – fogalmazott sejtelmesen a szakember.

Az egyesület 17 év alatti kardvívói sem pihenhettek. Salt Lake Citytől közelebb, az ausztriai Mödlingben léptek pástra. K. Szabó Mátyás és Balc Dávid egyaránt a 64-es táblán fejezték be a küzdelmeket a férfi kardvívók között.