DHK U16: Két harmadon keresztül partiban voltak a listavezetővel

Serdülő csapatunk nehéz mérkőzéssel indította az új esztendőt, vasárnap a bajnoki táblázatot vezető fehérvári együttes látogatott Debrecenbe. A mieink azonban nem ijedtek meg az erős ellenféltől, végig bátran és keményen jégkorongoztak.

0

defaultnews_u16-300x200 DHK U16: Két harmadon keresztül partiban voltak a listavezetővel

Az első harmadban nagy iramot diktáltak a fehérváriak; sokat támadtak, gyakran veszélyeztették Végh Dániel kapuját, a 7. percben Gyuró találatával megszerezték a vezetést is. A 10. percben Szeferinkint állították ki, de a mieink jó védekezéssel hárították a vendégek próbálkozásait. 19.10-nél Fehér Ádám révén kiegyenlített a debreceni legénység, de sajnos nem figyeltünk eléggé; az akadémisták néhány másodperccel később újra betaláltak, a góljukat Bajkó lőtte. Az 1. harmadban nagy nyomás nehezedett a mieinkre, bár a mezőnyben azért kiegyenlítettebb volt a játék.

A 2. játékrész egyenlő erők küzdelmét hozta; 25.21-nél formás akció végén Kovács Balázs váltotta gólra Terdik átadását. A 28. percben Szabó egyéni akciójával újra vezetést szerzett az ellenfél, egygólos vendégelőnnyel zárult a harmad.

A 3. harmad elején emberfórba kerültünk, a 45. percben Salamont ültették ki. Az előnyt nem tudtuk kihasználni, az 51. percben Bajkó góljával kezdett ellépni a fehérvári alakulat. Az 52. percben Aranyos Attila került a büntetőpadra, de a hátrányt ezúttal is sikerült kapott gól nélkül zárni. 56.02-nél a mieink jutottak emberfórhoz, de az 58. percben Iuga emberhátrányban is betalált, kialakítva a meccs végeredményét.

A mérkőzést megérdemelten nyerte a csoportot fölényesen vezető fehérvári csapat, de a mieink is feltétlenül dicséretet érdemelnek; egy percre sem adták fel a harcot és a vendégeknek csak a 3. harmadban sikerült végleg a maguk javára fordítani a találkozót.

Debreceni HK – Ifj. Ocskay Gábor JA 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)
Gólszerzők:
 Fehér Á. és Kovács B., illetve Bajkó(2), Gyuró, Szabó és Iuga

Okos Csanád: „Szerettük volna mindenképp jól indítani az új évet és ez úgy érzem, sikerült is. Teljes kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek. Agresszív, bátor játékot kértem a srácoktól, ami szerencsére ki is jött belőlük. Két megérdemelt és kifejezetten szép gólt szereztünk, emellett mindhárom játékrészben veszélyes helyzeteket tudtunk kialakítani. Végig három sorral játszottunk, mindenki aktív részese volt a támadásoknak és a védekezésnek egyaránt, eredménytől függetlenül. Bízom benne, hogy a lendületünk megmarad a további mérkőzésekre is!”