Kubai világkupán lép pástra Mihály Kata

A fizikális mellett a mentális felkészülésre is nagyobb hangsúlyt fektet Mihály Kata.

0

MihályKata-300x256 Kubai világkupán lép pástra Mihály Kata

Kuba fővárosa, Havanna felé vette az irányt Mihály Kata kedden reggel. Világkupa versenyt rendeznek ugyanis péntektől vasárnapig a szigetországban, ahol a Békessy Béla Vívó Klub párbajtőrözője is próbára teszi magát.

Kata eddig sem lazsált, több viadalon, illetve külföldi edzőtáborban is részt vett az utóbbi időben; nemrégiben az országos bajnokságon szerzett érmet.

Jó formában

Akadtak olyan versenyeim az elmúlt hetekben, melyekkel elégedett voltam, viszont többször előfordult, hogy maradt bennem hiányérzet az eredménnyel kapcsolatban. Sok hasznos dolgot tanultam a franciaországi edzőtáborok és verseny során, volt alkalmam beszélgetni eredményes, tapasztalt vívókkal is, ilyen például Yannick Borel, aki a legutóbbi olimpián csapatban aranyérmes volt, illetve jó ideig vezette a világranglistát. Úgy érzem, eddig nem fordítottam elég figyelmet a mentális felkészülésre, most ezt próbáltam pótolni. Jó formában érzem magam, a nyáron rengeteget erősítettem, ami adott egy jó alapot a szezonra – mondta el Mihály Kata, aki kisebb műtét előtt áll.

A kubai verseny nem lesz egyszerű, erős mezőny jött össze, másrészt a rendezés sem lesz éppen megszokott, szóval biztosan a komfortzónámon kívüli helyzetbe kerülök. A versenyt követően egy kisebb műtét vár rám, remélem, gyorsan felépülök, és marad időm felkészülni a következő, barcelonai világkupára. Később egy világkupa lesz még Európában, kettő pedig jóval messzebb, egyelőre nem tudom, hogy azokon részt tudok-e venni – részletezte a klasszis vívó.