Telt ház előtt kétgólos vereség a rangadón

Nagy csatát vívott a közvetlen rivális Ferencvárossal a DEAC futsalcsapata, ám az őszi siker után ezúttal alulmaradtak Elek Gergő tanítványai.

0

20200110_210721-300x140 Telt ház előtt kétgólos vereség a rangadón

Csordultig megteltek a DESOK Sportcsarnok lelátói péntek este, a kései kezdés ellenére több százan voltak kíváncsiak a DEAC futsalcsapatának FTC elleni rangadójára. Nem véletlenül, hiszen az ötödik helyezett fogadta a hatodikat, így nem túlzás azt állítani, hogy valódi “hatpontos” rangadó várt csapatunkra, amely ősszel fordulatos mérkőzésen 6-5-re legyőzte a zöld-fehéreket.

A revans reményében érkeztek tehát Debrecenbe Madarász János tanítványai, akik jobban is kezdték az összecsapást, bár az első öt perc elsősorban az ismerkedésről és a védekezés stabilizálásáról szólt mindkét oldalon. Az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott: Büki lövését bravúrral védte Krajcsi, Rábold pedig a kipattanót a felső lécre bombázta. Vezetést azonban nem a zöld-fehérek, hanem a mieink szereztek, Békési lekészítését követően Tóth Attila elemi erővel a kapu jobb oldalába lőtt. A folytatásban felváltva támadtak a felek, s bár a Ferencváros többet birtokolta a labdát, az egyetemistáktól is láthattunk szép megoldásokat. A félidő második felét a vendégek uralták, Rábold próbálkozása még kijött a kapufáról, ám fél perccel később Büki és Cseri kényszerítője után utóbbi már nem hibázott. Fokozódott a ferencvárosi fölény, s hét perccel az első félidő vége előtt már ellenfelünk vezetett, Fekete Róbert iratkozott fel a gólszerzők listájára. A két kapott gól hideg zuhanyként érte a mieinket, akik a játékrész hajrájára felocsúdtak a sokkból, s újult erővel támadtak az egyenlítésért. Nem is jártunk messze a második gólunktól, hiszen Szentes-Bíró remek átadását követően Nyeste Csaba centikkel tévesztette el a jobb alsó sarkot, majd Kántor lövését blokkolta bevetődve Öreglaki. Az első játékrész egy újabb ferencvárosi kapufával, és 2-1-es vendég vezetéssel zárult, de a látottak alapján a DEAC bizakodva várhatta a folytatást.

A fordulás után nehéz perceket kellett átélnünk, az FTC nagy erőket mozgósított a különbség növelése érdekében, s Hosszú, Büki, valamint Fekete is lőhetett volna gólt. Védekezésben ekkor akadtak hiányosságok, Krajcsi Bence azonban parádés formában védte a ziccereket, s elsősorban neki köszönhettük, hogy tizenhárom perccel a vége előtt is meccsben volt csapatunk. A 29. percben aztán sajnos megtört a jég, egy eladott labdára csapott le Hosszú Ádám, s bár ebbe is beleért Krajcsi, hárítani nem tudott. A kétgólos előny birtokában a zöld-fehérek már az idővel is játszhattak, míg a mieink csak nagy nehézségek árán jutottak el a ferencvárosi kapuig, s bár Tóth Attila ezúttal is válogatott formában játszott, a társaktól sajnos csak elvétve érkezett segítség. Az utolsó tíz perc Fülöp Viktor kapufájával indult, míg a túloldalon ismét Tóth próbálkozott, ám lövését blokkolták a védők. A vendégek gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, s így sok terület nyílt a DEAC előtt, amely fokozatosan kezdte átvenni a játék irányítását. Békési fejese kevéssel ment fölé, Varga lövésébe az utolsó pillanatban vetődött bele Cseri, míg a túloldalon Büki és Öreglaki járt a legközelebb a gólhoz. A félidő legszebb jelenete Rácz Zsolt nevéhez fűződik, aki a kapunk előteréből indulva szlalomozott végig a ferencvárosi védelmen, lövését azonban bravúrral védte Tóth Gyula. Az utolsó öt percben Krajcsi is előrejött a támadásokhoz, majd kapusunk helyére Szabó Lajos érkezett a mezőnybe, s bár több szép kényszerítőt is láthattunk a mieinktől, a nagyobb helyzetek ezúttal elmaradtak. A hajrában már biztosan őrizte előnyét a Ferencváros, amely visszavágott az őszi sikerünkért, és nagy csatában 3-1-es győzelmet aratott a DESOK-ban.

DEAC – FTC 1-3 (1-2)

DEAC: Krajcsi, Szentes Bíró, Tóth A., Kántor, Szabó

Cserék: Dobi, Somogyi, Nyeste, Rácz, Esztergomi, Haraszti, Varga, Békési

Edző: Elek Gergő

Gólszerző: Tóth A. (6′)

Elek Gergő: „Csalódott vagyok, mert kulcsszituációkban vétettünk hibákat, és sajnos ezúttal az alapembereink sem tudtak kiemelkedőt nyújtani. A sok szurkoló és a kitűnő hangulat miatt olykor megremegtek a fiatalok lábai, de folytatjuk tovább a munkát, mert képesek vagyunk a mainál jobb teljesítményre is.”

P.G.