DHK U18: Kiütéses győzelem a Győr ellen

Az új év első EBJL mérkőzésén a győri ifi csapat látogatott Debrecenbe. A mieink nyugodtan készülődtek, a szurkolókon azonban látszódott némi félsz, még nem felejtették el december 20-át, amikor az ellenfél három ponttal gazdagabban távozott tőlünk.

0

defaultnews_u18-300x200 DHK U18: Kiütéses győzelem a Győr ellen

Változatos játékkal indult a találkozó, de azonnal látszott, hogy ez egy új, egy másik mérkőzés. A 6. percben szereztük meg a vezetést, Kaskötő lövése után Borbát ismételt, a második kipattanót aztán Szeferinkin vágta be. 08.21-nél növeltük az előnyünket, Kovács Roland tört be, jobbra tette ki a korongot, az érkező Ellerbrock pedig a hosszú sarokba lőtte. A 10. percben szépített a vendégcsapat; korongot vesztettünk a kék vonalnál, a lehetőséget Németh használta ki. A váratlan gól kicsit megzavarta a mieinket, a 11. percben újra kaptunk egy kontrát, két percre rá még egyet, Anteknek nagyot kellett tornáznia. A 14. percben formás hazai akció végén Borbát lövését fogta a győriek hálóőre. 17.15-nél „szeme volt” Bartók átadásának, a helyzetet Szeferinkin értékesítette. Az 58. percben Kovács Roland kígyózott át a vendégek védelmén, a lövését azonban Mytko hárította. Az utolsó percben Diószegi és Takács keveredett nézeteltérésbe, átmenetileg mindketten a büntetőpadra kerültek.

A 2. játékrészt is nagy lendülettel kezdték a mieink, több komoly helyzetet is kialakítottak. A periódus 3. percében üres kapuig játszottunk egy akciót, végül sikerült a kapus lepkés kesztyűjét eltalálni… 25.07-nél Erményit ültették ki, de a mieink több jó támadást vezettek emberhátrányban is. Egyre nagyobb fölényben hokiztak a srácok, a 10. perc táján szorult csak be rövid időre harmadik sor. A 32.41-nél Borbát és Szabó Kornél kezdett csiki-csuki játékba; Bartókot hozták helyzetbe, aki 32.41-nél az üres kapuba lőtt. A 34. percben Ellerbrock és Kóti párosa ült ki, három perccel utóbb Aranyos, de az emberhátrányos helyzetekben is aktívan támadtunk.

Hasonló volt a helyzet a 3. harmad legelején, Borbát kiállítása után. Az 5. percben korongot veszítettünk, ebből kontrát vitt a Győr, de Antek ezúttal is a helyén volt. Egyre nagyobb fölénybe került a debreceni csapat, a 7. perc tájékán hosszú időre letáboroztunk a Győr védekező harmadában. 52.25-nél Bartók tört be a győri harmadba, rávitte a pakkot a kapusra, majd a hálóba vágta. 53.15-nél újra Bartók villogott, a kapu mögül játszotta vissza a pakkot, Diószegi pedig nem hibázott. Néhány másodperccel később Sándor Bence vitte fel a korongot, Sapkovszkyt hozta játékba, végül Kovács Roland üres kapura fejezte be az akciót. A lényeges kérdések eldőltek, a mieink azonban nagy kedvvel játszottak és a mérkőzés utolsó perceiben is mentek előre. Az 56. percben emberfórba került a vendégcsapat, akik megpróbálkoztak a szépítéssel, ez azonban nem jött össze nekik.

A mieink a játék minden elemében felülmúlták a vendégcsapatot, megérdemelten győztek és visszavágtak a győri együttesnek a múlt évi végén tőlük elszenvedett vereségért. György József legénysége négy emberhátrányt védekezett ki és számtalan, jobbnál jobb helyzetet alakított ki. A helyzetkihasználáson még javítani kell; erősebb ellenfelekkel szemben nem lehet büntetlenül kihagyni 4 üres kapus lehetőséget és a védekezésben is van még hová fejlődni.

Debreceni HK – Győri Nemak Dana ETO HC 7-1 (3-1, 1-0, 3-0)
Gólszerzők: 
Bartók(2), Szeferinkin(2), Ellerbrock, Diószegi és Kovács R., illetve Németh

György József: „Nagyon jól kezdtünk, már az elején sikerült nyomás alá helyezni az ellenfelet. A 6. percben Kaskötő lőtt kapura, a kipattanóra Borbát érkezett, végül az ő kipattanóját értékesítette Szeferinkin. A 9. perc elején Kovács Roland nagy lendülettel vitte be a korongot a támadó zónába, Ellerbrock elé tálalt, aki kilőtte a hosszú felsőt. Sajnos, nagyon hamar érkezett rá a válasz; a harmadik sorunk lassan reagált le egy turnover-t, lövőhelyzetbe került a győri játékos és a rövid alsóba helyezte a korongot. Ez egy kicsit megfogta a csapatot, oda-vissza ment a játék. A 18. percben Bartók a sarokból adott nagyon szép passzt Szeferinkinnek, aki másodszorra is betalált. A 2. harmadban még nagyobb fölényben játszottunk, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki. Négyszer hagytunk ki üres kaput, majd a 33. percben Borbát és Szabó Kornél összjátéka után Bartók az üres kapuba helyezte a korongot. A 3. harmadban szerencsére már jobban fókuszáltunk a helyzeteinkre és sikerült 3 alkalommal is betalálnunk. Először Bartók volt eredményes; egy egyéni akciót követően lőtte ki a lepkés felsőt, másodjára megint Bartók volt a főszereplő, amikor a kapu mögül olyan passzt adott Diószeginek, hogy annak már csak az üres kapuba kellett behelyeznie a korongot. Végül Sándor Bence vitte fel szélen a korongot, Kovács Rolandhoz passzolt, aki nem hibázott. A kapunkat Antek védte, 27 lövést kapott, nagy szerepe volt a győzelemben, mert a lélektani fordulópontoknál magabiztosan védett.

Annak ellenére, hogy 7-1-re nyertünk, számos helyzete volt a Győrnek is, de a védelem Antek vezetésével a helyén volt. Nagyon pozitív, hogy 4 emberhátrányt védekeztünk ki, emberelőnyt nem kaptunk. Egy kicsit túljátszottuk a helyzeteinket, a védekezésben is sikerült egy pár hibát elkövetnünk. A 3. harmadban voltunk a legjobbak, ekkor hasonlított leginkább a játék arra, amit látni szerettem volna.”