DEAC kosárlabda: A Darazsak elvitték a pontokat

Szombaton tizenhat pontos vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC női kosárlabdacsapata a közvetlen rivális Sportdarázs ellen.

0

5e1c6febd598c-300x270 DEAC kosárlabda: A Darazsak elvitték a pontokatFotó: DEAC

Bár több alapemberére sem számíthatott Kovács Imre, több, mint három negyeden keresztül nagyszerűen tartották magukat a debreceni hölgyek. Szinte végig minimális vendég előnyt mutatott az eredményjelző, ám Göttlinger Annáék nagyot küzdve mindig vissza tudtak jönni látótávolságon belülre. A 32. percben Foltin Blanka kosarával újra sikerült egyenlíteni (44-44), ám ezt követően érezhetően elfáradtak, a soproniak pedig pontos távoli dobásokkal hamar kétszámjegyűre tornázták a különbséget. A vége megérdemelt vendég győzelem lett, ám a kényszerűségből szűkös rotációval dolgozó debreceni lányokat is dicséret illeti a küzdésért. A bajnokságban most egy hét szünet következik, január 26-án a tabella hátsó harmadához tartozó Tatabánya érkezik a Kossuth Gimnáziumba.

DEAC – Sportdarázs 50-66 (12-16, 16-13, 12-14, 10-23)

DEAC: Mezei 6, Szabó E. 5/3, Szabó R. 5/3, Göttlinger 20, Foltin 10 csere: Gaszner 4, Zahoránszky –

edző: Kovács Imre

Kovács Imre: Nem tudtunk megfelelően koncentrálni a mérkőzés során, több alapvető helyezkedési hibát is vétettünk. Nem dobtunk jól, ennek ellenére kintről puffogtattunk, holott kértem a betöréseket és a közeli befejezéseket. Sokat foglalkoztunk a védekezéssel, ennek ellenére rendre elfelejtettünk továbbsegíteni.