Kecskeméti János: “mindenki jelentősen hozzájárult az idei sikerekhez”

Az U14-es csapat trénere rendkívül sajnálja, hogy idő előtt befejeződtek a küzdelmek, de igyekszik csapatával a legtöbbet kihozni a jelenlegi helyzetből.

0

Kecskemétencsapat-1-600x450-300x225 Kecskeméti János: "mindenki jelentősen hozzájárult az idei sikerekhez"Fotó: DEBKA

Egyből a közepébe: Hogy értékeli az idényt?

Borzasztóan szomorú vagyok, mert a kelleténél hamarabb ért véget a szezon. Persze a jelenlegi állapotok tekintetében a döntés ésszerű, mégis rendkívül fájó. Kiváló formában voltunk, idejekorán, már az első tornán kvalifikáltuk magunkat a bajnokság legjobb 16 csapata közé. Ennek köszönhetően egész évben erősebb csapatokkal találkoztunk, így rengeteget fejlődtünk. Ahogy haladt előre az idő, egyre jobban teljesítettünk, olyan együtteseket is legyőztünk, akiktől korábban simán kikaptunk.

Említette a fejlődést, miben érhető utol leginkább az előrelépés?

Koncentrációban és küzdeni tudásban. A felsőházban többnyire vereségeket szenvedtünk, a lányok mégsem törtek össze, hanem tovább csinálták a dolgukat. Fárbás Eliza személyében van egy korosztályos válogatott-kerettag játékosunk, akire nagyon büszkék vagyunk, de mindenki jelentősen hozzájárult az idei sikerekhez.

Mit gondol, mire lehetett volna mindez elég a végelszámolásnál?

A realitások talaján maradva három csapat – a Csata, a Vasas és a Sopron – kiemelkedik a mezőnyből. Mögöttük jóformán bárki bárhol végezhetett volna, annyira kicsi a különbség. Úgy gondolom, hogy egy jó utolsó fordulóval bekerülhettünk volna a legjobb 8 közé.

Hogyan élik meg ezt a rendhagyó, nélkülözésekkel járó időszakot? Hogy sikerült az átállás az otthoni munkavégzésre?

Minden hét elején kidolgozom a tennivalókat, amit aztán továbbítok a játékosoknak. A lányok lelkesen végzik a feladatokat, amit fotókkal dokumentálnak is. Ugyan az online térben van lehetőségük a kapcsolattartásra, természetesen már nagyon várják, hogy találkozhassanak is egymással.

Azt, hogy milyen összetartó a közösség, a hét elején már egy Facebook-videó formájában láthattuk. Honnan jött az ötlet?

Egy reklámból merítettük, ahol sztárfocisták passzolgatták egymásnak a labdát. Megkérdeztem a csapatot, hogy lenne-e kedvük valami hasonlóhoz, ők pedig azonnal kaptak az alkalmon. Mindenki megcsinálta a saját részét, majd kapitányunk, Szabados Dorottya összedolgozta a részleteket egy egésszé. A célunk az volt, hogy jókedvet teremtsünk és reményt adjunk hasonló cipőben járó társainknak.

Kecskeméti János csapatainál a jó hangulat általános jellemzője a mindennapoknak. A kiváló énekhang és a virtuóz gitártudás mellett van még valami titkos hozzávaló?

A kulcs az odafigyelés. Természetesen a tekintély is elengedhetetlen, de az első, hogy az együtt töltött idő pozitív légkörben teljen. Ezért évről évre igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni.

A család dúskál az edzőkben, hiszen lánya és veje is ezt a pályát választotta. Milyen gyakran kerülnek elő a szakmai kérdések a vasárnapi ebédnél?

Alapvetően nem szólunk bele egymás munkájába. Mostanában ritkán találkozunk, és olyankor nem a munka az első. Persze ha van felmerülő kérdés azt megvitatjuk, de családi körben legfontosabb a kötetlenség és a pihenés.