Vajda Bea és párja aranyéremmel zárta a hétvégi strandröpi tornát

Vasárnap rendezték a hűvösvölgyi MESE Strandröplabdacentrumban a Beach Sport Open A-kategóriás strandröplabda-tornát, mely egyben első magyarországi A-kategóriás versenye volt a DSZC-Eötvös DSE versenyzőjének, Vajda Beátának, aki mindössze két hete edz hazánkban és csütörtökön készült el strandröplabdás igazolása.

0

A1-kozos-300x225 Vajda Bea és párja aranyéremmel zárta a hétvégi strandröpi tornát

A versenyen hatalmas mezőny gyűlt össze. Összesen 41 páros nevezett, de a verseny lebonyolíthatósága érdekében a rendezők 32-ben limitálták az indulók létszámát, így kilenc páros végül nem állhatott rajthoz. Az indulók között ott volt a legutóbbi két magyar bajnokságot megnyerő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) duó, csakúgy, mint a legutóbbi három ob-n ezüstérmes Szabó Dorottya (ÓSSC), aki idén Győri Pannival szerepel (Penta-KSE). Vajda Beáta a Penta-KSE-s Szabó Adrienn (fotón középen) oldalán indult 16. kiemeltként, 600 ranglistaponttal, közös edzés nélkül.

Akik ismerték Vajda Beáta eddigi eredményeit (többek között U22-es EB-ezüstérem. U22-es VB ötödik hely, CEV versenyen első és második hely, World Tour versenyen első és második hely, négyszer felnőtt román bajnok, stb.), és mentalitását azok tudták, hogy annak ellenére is van keresnivalója, hogy nem edzett együtt mostani párjával.

A verseny érdekessége volt, hogy a Magyarországon az utóbbi időben egyeduralkodónak számító Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros két vereséggel kiesett, a szintén OB-ezüstérmes Czene Adrienn és a felnőtt terem válogatott meghatározó játékosa Németh Anett is legyőzte őket és Vajda Beáta és Szabó Adrienn is.

Utóbbi páros annak ellenére megállíthatatlannak bizonyult, hogy a verseny napján a regisztrációnál találkoztak életükben először, így közösen edzeni se tudtak. Ennek ellenére megnyerték a versenyt, így Vajda Beáta első magyarországi versenyén letette a névjegyét.