Közleményt adott ki a LOSZ

A Loki Szurkolók Egyesületének közleményét változtatás nélkül közöljük.

0

107041312_2964882286914958_8691167666497425122_o-300x80 Közleményt adott ki a LOSZ

Az utóbbi napokban rengeteg megkeresést és interjú felkérést kaptunk a sajtó részéről, viszont – a helyi, debreceni sajtó kivételével – általában mi ezeket udvariasan megköszönjük és visszautasítjuk. A problémánk ezekkel a “fokozott” érdeklődésekkel kapcsolatban mindig az, hogy ha többmillió forint értékben gyűjtünk adományt egy beteg gyermek orvosi kezelésére, rászoruló családoknak, a mentőállomásnak, kórházaknak, stb., akkor senki nem szeretne ezekről beszámolni, vagy esetleg megkérdezni minket. Nehogy véletlenül egyszer jó színben tüntessük fel a futballszurkolókat… Viszont ha valami botrányról, szenzációról kell írni, akkor azon nyomban „megjelennek a vérszagra”.

A megkeresésekre most ezzel a közleménnyel szeretnénk reagálni és egyben lezárni a történteket.

Szombaton a mérkőzés lefújását követően rendkívül csalódottak voltunk, a debreceni sportszerető közönség nincs hozzászokva az efféle kudarcokhoz. Egészen a lefújás pillanatáig hittünk abban, hogy sikerül az NB 1-ben tartani a Lokit és nem történhet meg a cívis város elsőszámú csapatával az a szégyen, hogy kiesik a másodosztályba. Talán még most napokkal később is felfoghatatlan, hogy a DVSC ismét az NB 2-ben fog szerepelni.

A meccsvégi eseményekkel kapcsolatban visszautasítunk minden olyan állítást, amely arra enged következtetni, hogy mi bántottuk és megvertük a DVSC játékosait. A felvételeken is jól látható, hogy ütésváltás egyáltalán nem történt (csak a VIP-szektorban, de az nem a mi dolgunk), pusztán a mezeket vetettük le a játékosokról. Ami lássuk be, egy ilyen szituációban természetes és érthető szurkolói reakció. (Ezzel kapcsolatban egyébként már folyik a számonkérés a rendőrség részéről…).

A mai nap bejelentését határozottan üdvözöljük. A debreceni városvezetés – nagy örömünkre – átvette Szima Gábor tulajdonostól a “stafétabotot” és úgy tűnik, nem marad „gazdátlan” a Loki a jövőben. Úgy véljük, hogy a jelenlegi városvezetés képes lehet arra, hogy az utóbbi években kiépített kapcsolati hálózatával megfelelő szponzorációt biztosítson a klubnak és minél hamarabb visszajuttassák a DVSC-t az NB1-be. Továbbá bízunk benne, hogy az eddigi kesze-kusza tulajdonosi rendszer anomáliái is feloldásra kerülnek, s a régi-új stáb szívén fogja viselni a Loki sorsát.

Reméljük, hogy a következő szezon végén ismét egy bajnokcsapatot köszönthetünk a Nagyerdőn, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke.

Hajrá Debrecen!

Loki Szurkolók Egyesülete