Fodor András: „a közönség kiszolgálása az elsődleges célunk”

Július közepén kezdi meg a felkészülést az Erste Liga 2020/21-es idényére a DEAC jégkorongcsapata, amely több új játékossal a soraiban vág neki az előttünk álló szezonnak. A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségébe nemrégiben beválasztott szakosztályvezető, Fodor András a Debreceni Sportéletnek elmondta, az együttes a tavalyi bajnoksághoz hasonlóan a felsőházba kerülést jelölte meg elérendő célként.

0

Fodor-András-300x200 Fodor András: „a közönség kiszolgálása az elsődleges célunk”Fotó: DEAC

A jégkorong szerelmesei az elmúlt hónapokban csupán az átigazolási pletykák és a hivatalos bejelentések hallatán rághatták a körmüket, hamarosan azonban visszatér az élet a jégpályákra, a tervek szerint szeptember 11-én kezdetét veszi az Erste Liga új szezonja, amelyben természetesen a DEAC együttese is érdekelt.

„Nagyon bízunk benne, hogy az eredeti terveknek megfelelően rajtol majd el a bajnokság, de még vannak kérdőjelek a mezőny összetételét illetően – kezdte Fodor András, a klub szakosztályvezetője. – Tizenegy csapat adta be a nevezését az új szezonra, de a legfrissebb információink szerint a DVTK a szlovák bajnokságban szerepel majd, az erdélyi csapatok részvételét pedig a járványügyi helyzet esetleges változása befolyásolhatja. Mindenesetre mi úgy készülünk, hogy szeptemberben már tétmérkőzés vár ránk, ezért a jövő héten a szokásos felmérésekkel megkezdődik a felkészülés, majd júliusban száraz, alapozó edzések, míg augusztusban jeges tréningek várnak a fiúkra. Az idegenlégiósok némi késéssel csatlakoznak a gárdához, de mindenképpen fontos szerepük szánunk nekik, szeretnénk, ha a szövetség által engedélyezett hat külföldi játékos mindegyike minőségi erősítést jelentene, a fiatalok pedig ezáltal magasabb szinten pallérozódott jégkorongozóktól tanulhatnának.”

Ami a minőségi erősítést illeti, a cseh Vojtech Kloz és Jan Dalecky mellett a magyar-szerb Vedran Bogesics, valamint Kiss Roland és Kiss Patrik is nagy hasznára válhat a csapatnak az előttünk álló szezonban.

„A koronavírus miatt ezúttal Kanada helyett az európai piacról igazoltunk játékosokat, s bízom benne, hogy mindannyian beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket – hangsúlyozta Fodor András. – A magyar érkezők közül Roland junior világbajnoknak mondhatja magát, míg Patrik zsenge kora ellenére már az Extraligában is letette a névjegyét, tehát bőven van bennük potenciál a jövőre nézve. Külön öröm számomra, hogy a tavalyi, negyeddöntős keret magyar magját sikerült egyben tartani, az alapemberek közül csak Sági Martin távozott, a többiek meghosszabbították a kontraktusukat. Hosszú távon a legfőbb célunk a debreceni és környéki fiatalok beépítése a felnőtt csapatba, amire jó esélyt látok, hiszen jelenleg közel háromszáz gyermek játszik a Debreceni Hoki Klub színeiben, a városban pedig az első csapat jó eredményeinek köszönhetően folyamatosan nő a sportág népszerűsége. Bízom benne, hogy egy újabb sikeres szezon elé néz a DEAC, hiszen a közönség kiszolgálása az elsődleges célunk, ehhez pedig a minőségi körítés, a show-, és látványelemek mellett jó játékra van szükség a fiúktól. A mezőny erősségét látva már azzal is elégedett lennék, ha idén is sikerülne kiharcolnunk a felsőházba kerülést, de azért dolgozunk nap, mint nap, hogy idővel magasabb célokért, akár a bajnoki címért is versenyben lehessen a csapat.”

P.G.