DHK: Edzőtáborban készülnek fiatal hokisaink

Kényszerűen hosszúra nyúlt egyéni felkészülési szakaszt követően, hétfőn délelőtt 40 debreceni hokis kezdte meg a hatnapos sátoraljaújhelyi edzőtáborozást.

0

edzotabor_999-300x176 DHK: Edzőtáborban készülnek fiatal hokisainkFotó: DHK

Az U 18-as korosztály 18 játékosa Máthé Csaba vezetőedző és Prakab Szilárd másodedző irányításával indította a közös munkát, míg az U 21-es korcsoport 22 játékosának e heti felkészülését György József vezetőedző felügyeli, segítőtársa Okos Csanád lesz.

A sztenderd programot Máthé Csaba ismertette. Megemlítette, hogy minden reggel futással indul, majd három edzéssel folytatódik a nap, ezek sorában két száraz és egy jeges edzésre kerül sor. Természetesen lesznek csapatépítő tréningek és szabad foglalkozások is, sőt, egy komolyabb túrára is alkalmat kívánnak találni.

A vezetőedző elmondta, hogy a játékosai rendkívül motiváltak, a hosszú kényszerpihenő után ki vannak éhezve a jeges munkára, így hatványozottan bízik az edzőtábor sikerében. György József, a juniorok vezetőedzője az edzőtábori munka fő céljaként az aerob állóképesség fejlesztését jelölte meg, emellett kiemelte a jégedzések fontosságát, különös tekintettel arra, hogy játékosi augusztus 8-án már edzőmérkőzést vívnak a Vasas ellen. Elmondta azt is, hogy a létszámhelyzet kedvezően alakul, bár vannak még kérdőjelek, úgy tűnik, hogy három sort stabilan a jégre tud majd küldeni.

Máthé Csaba is rendkívül pozitívan értékelte a csapatlétszámok alakulását, kiemelve, hogy talán először a klub történetében, nincsenek létszámproblémák a két felső korosztályban. Ráadásul a játékosállomány a bajnoki rajtig mindkét korcsoportban tovább bővül. Meglátása szerint a srácok tele vannak harci kedvvel, amire nagy szükség is lesz, mivel az osztrák ifi bajnokságban szeptember 5-én már bajnoki meccsekre kerül sor. Ennek megfelelően roppant fontos, hogy a csapatok maximálisan kiaknázzák az edzőtáborozás kínálta lehetőségeket.