Kiélezett csatákat vívtak a strandröplabdázók Berekfürdőn

Ismét Berekfürdőn vizitáltak a strandröplabdázó hölgyek és urak, a megyei bajnokság hétvégi tornája minden korábbinál izgalmasabb finálékat hozott.

0

noi1-2-300x169 Kiélezett csatákat vívtak a strandröplabdázók Berekfürdőn

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idei ötödik fordulóját hétvégén Berekfürdőn rendezték, ahol ismét minden feltétel adott volt a versenyhez, a jó idő, a frissen rotált homok, a hangulatos zene, és a folyamatos locsolási lehetőség egyaránt játékra csalogatta a versenyzőket.

A lányok 2004-ben és azután születetteknek rendezett kategóriájában ezúttal is az Eötvös DSE játékosai, Fehér Zsófia és Szanics Anikó győztek, megelőzve a Kecskemétről érkezett Kispeti Annát és Kiss Lillát, valamint a szlovákiai Mustang SE röplabdázóit, Marienka Mihalčikovát és Fedecková Tímeát. A hölgyeknél a Béni Kitti, Tóth Kinga (Eötvös DSE) páros győzött. Az ezüstérmeket Bancsi Judit és Hajdu Anna (DEAC), míg a bronzérmeket Fehérvári Vivien és Korompay Zsuzsanna (Eötvös DSE) vehették át. Az összesített pontversenyben továbbra is Fehérvári Vivien és Korompay Zsuzsanna vezetnek, 31-31 ponttal állnak a ranglista élén, de Béni Kitti az utóbbi három forduló eredményeinek köszönhetően három pontra megközelítette őket.

A férfiaknál végletekig izgalmas döntőben győzött az Egerből érkezett Árvai Péter és Vincze Tamás, megelőzve F Nagy Bencét és Imre Tibort. A harmadik helyet Marczin Tamás és Marczin Zsolt szerezték meg, az összetett pontversenyben pedig F Nagy Bence és Imre Tibor növelték előnyüket, jelenleg 20-20 ponttal vezetnek az egyaránt 14 pontos Bakos Zsolt és Puskás Kristóf előtt.

Vasárnap, a vegyes párosok versenynapján még a szombatinál is fordulatosabb döntőre került sor. Végül hárított mérkőzéslabda után szerezte meg a győzelmet az ötszörös bajnok Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton címvédő kettőse. A második helynek ismét Fehérvári Vivien és Imre Tibor örülhetett, a dobogó alsó fokára Dömsödi Tamara és F Nagy Bence állhattak fel. A versenynap üde színfoltjai volt a Lengyelországból érkező, negyedik helyen végző páros: Mariola Szumiál és Artur Szumiál. A ranglista élén Nagy Márton és Nagy-Szabó Kármen 35-35 ponttal állnak, őket követi Imre Tibor 26 egységgel.

A verseny következő fordulójára augusztus 15-én (szombaton) a női és férfi párosokat, majd augusztus 16-án (vasárnap) a vegyes párosokat várják 8 és 9 óra között Debrecenben, az Aquaticum Strand körforgalomnál lévő pénztárai előtt.