Az amerikai kosarasok is megérkeztek Debrecenbe

Lassacskán megérkeznek Debrecenbe hosszúra nyúlt pihenőjükről a DEAC férfi kosárlabdacsapatának játékosai. Két új légiósunk, Carlton Guyton és Shaquille Hines gépe csütörtök hajnalban landolt Ferihegyen, valamint már Molnár Dániel és Molnár Márton is városunkban tartózkodik.

0

IMG_20200807_150433-1536x984-300x192 Az amerikai kosarasok is megérkeztek Debrecenbe

Fotó: DEAC

Tegnap éjszaka minden gond nélkül megérkezett Magyarországra a DEAC chicagoi kontingense, azaz Carlton Guyton és Shaquille Hines. A két kosaras hosszú ideje ápol baráti kapcsolatot, a nyári alapozást is évek óta együtt végzik. A hosszú útnak is közösen vágtak neki, melynek tapasztalatairól előbbi játékost kérdeztük.

– Fárasztó órákon, napokon vagyunk túl, de szerencsére minden zökkenőmentesen alakult. A stáb egészen földet érésünktől kezdve gondunkat viseli, figyelnek rá, hogy betartsuk a biztonsági előírásokat. Amint megkapjuk a „zöld jelzést” belevetjük magunkat a munkába –mondta Guyton, aki éppen ma ünnepli 30. születésnapját.

Arról, hogy minden a biztonsági protokollnak megfelelően történjen, ezúttal is Tankó István technikai vezető gondoskodik.

– Miután befutottak sportolóink, azonnal bekerültek a járványügyi hatóság nyilvántartásába. Péntek reggel az ÁNTSZ engedélyezte, hogy elvégezzék a COVID-19 tesztet, ennek idejére elhagyhatták lakásukat. Ha a dolgok terveink szerint alakulnak, jövő hét péntekre mindkét játékosnak meglesz a két negatív eredménye, és áteshetnek a kötelező orvosi vizsgálatokon – kezdte a DEAC ügyintézője.

A légiósok mellett már Molnár Dániel és Molnár Márton is elfoglalhatta debreceni lakhelyét. Stefan Moodynak azonban nem volt szerencséje, ő egyelőre nem kapott engedélyt az Egyesült Államokból való távozásra.

– Sajnos Stefan egyelőre nem csatlakozhat a kerethez, mivel New York állam a járványügyi előírásokra hivatkozva nem engedi határain kívülre. Jelenleg minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy minél előbb megoldjuk az ő utaztatását is – zárta szavait Tankó István.