A döcögős játék ellenére győzelemmel rajtoltak női futsalosaink

Vasárnap este elrajtoltak a hatcsapatos női futsal NB I küzdelmei is, a DEAC hazai környezetben aratott egygólos győzelmet a Tolna felett.

0

78713141_161542425213208_6011874979312828416_o-300x200 A döcögős játék ellenére győzelemmel rajtoltak női futsalosaink

Fotó: DEAC

Hosszú kihagyás után, nehézségektől sújtva, de végre pályán láthattuk a DEAC női futsalosait, Horváth Vikiék vasárnap este a Tolna ellen kezdték meg szereplésüket az élvonalbeli bajnokságban. A csapat háza tájáról érkező hírek szerint a héten a játékos-edző mellett Horváth Viktória, Tóth Nóra és Krascsenics Csilla sem tudott a többiekkel készülni, így nem várt könnyű feladat a nyitányon az egyetemi csapatra. A tolnaiak ráadásul a női futsal egyik bölcsőjeként már évek óta jelentős játékerőt képviselnek, s ezúttal is rutinos klasszisokkal és tehetséges fiatalokkal a keretben érkeztek Debrecenbe.

Az első negyedórában nem diktáltak öldöklő iramot a csapatok, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, mindkét együttes játékát technikai hibák jellemezték. A gyenge kezdés után a DEAC talált magára hamarabb, s Üveges, majd Krascsenics Csilla is bevette Deczki kapuját, így kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a debreceniek. A szünet után sem változott a játék képe, a mieink tettek többet a győzelemért, a vendégek elsősorban az ellentámadásokra alapozva igyekeztek veszélyeztetni. Szöllős Alexandra első lehetőségét még hárította Torma kapus, ám a 29. percben már tehetetlen volt a debreceni hálóőr, így kozmetikáztak az eredményen a tolnaiak. Alig három minutummal később azonban Horváth Viktória villant egyet, így újra kettővel vezetett, s nyeregben érezhette magát a DEAC. A hajrában a másik Horváth, a tolnai Hanna még egy szép összjáték végén betalált, s az utolsó percekre beszorultak a mieink, de sikerült ellenállnunk a nyomásnak, így 3–2-es győzelemmel kezdtük az új szezont.

Női futsal NB I, 1. forduló

DEAC – Tolna-MÖZS 3–2 (2–0)

DESOK Csarnok, 70 néző. Vezette: Szűcs

DEAC: Torma – Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth V.

Csere: Tóth R. (kapus), Pócsik, André, Czégény, Nagy A.

Gólszerzők: Üveges 15’, Krascsenics 19’, Horváth V. 33’, ill. Szöllős 29’, Horváth H. 38’

 P.G.