DVSC-II.: Korai gól döntött

Hiába dolgozott ki több veszélyes helyzetet a DVSC második csapata, nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát, így a Putnok három ponttal távozott az Egyetemi Sporttelepről.

0

DSC_2447-Kozepes-300x165 DVSC-II.: Korai gól döntöttFotó: Halmai Balázs/DVSC

Szatmári Csaba együttese visszatérve a karanténból, két edzéssel a lábakban, meglepően jó játékkal rukkolt elő az előző fordulóban, bár egy góllal alul maradtak a Sényő otthonában, de dicséretes volt a játékosok teljesítménye.

A 14. fordulóban a szintén középmezőnyben található Putnokot látták vendégül a piros-fehérek. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, az eső kissé megnehezítette a játékosok dolgát. Nem volt elég az égi áldás, már a 6. percben jött rá egy hideg zuhany, ugyanis első, szöglet utáni helyzetét gólra váltotta a Putnok. A korai gól némileg felrázta a hazaiakat, akik próbálták minél hamarabb ledolgozni hátrányukat, de hiába adódtak lehetőségek, nem sikerült bevenni a vendégek kapuját.

A 15 perces pauzát követően sem változott a játék képe, a kis Loki játszott fölényben, több helyzetet kidolgoztak, de ezen a találkozón semmi sem akart sikerülni, egyszer sem tudtak túljárni a bravúrokat bemutató putnoki kapus eszén. A vendégek időnként kontrákkal próbálkoztak, de a debreceni védelem ezeket mind meghiúsította, Hrabinának alig kellett játékba avatkoznia. Szatmári Csaba a mérkőzés hajrájában cserékkel próbálta frissíteni, támadóbbá alakítani csapatát, de a változtatások nem hozták meg a várt eredményt, nem sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést, melyet végül korai góljának köszönhetően a Putnok nyerte meg. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a játékvezető sípja, két büntetőterületen belüli kezezésnél, illetve szabálytalan szerelésnél néma maradt. Talán túlságosan is nagyvonalúan akrta vezetni a meccset, de ezzel fiókcsapatunkat sújtotta.

NB-III Keleti csoport 14. forduló

DVSC-II. – Putnok: 0:1 (0:1)

DVSC-II.: Hrabina – Jankelic, Csáki, Gellén, Füzfői (Bene 59’) – Juhász (Simon, 85’), Sárosi (Kenderesi, 76’), Szabó Á., Maruscsák – Talpalló, Sármány

Vezetőedző: Szatmári Csaba

Szatmári Csaba: Rosszul kezdtük a mérkőzést, az első 10-15 percben gyengén futballoztunk, ellenfelünk egy rögzített játékhelyzetet követően megszerezte a vezetést. A bekapott gól után feljavult a játékunk, a félidő hátralévő részében, illetve a második játékrészben csak mi alakítottunk ki helyzetet, sajnos nagy ziccerek maradtak kihasználatlanul. Távoli lövésekkel is próbálkoztunk, sok szögletet végezhettünk el, de ezen a találkozón még szerencsénk sem volt mellettünk. Azt, hogy mi játszottunk fölényben bizonyítja, hogy kapusunknak nem volt védenivalója. Még vissza kell néznem a mérkőzést, de a kispad mellől úgy láttam, a játékvezető három jogosnak tűnő büntetőt nem adott meg számunkra. Úgy gondolom, minimum kettőt be kellett volna fújnia a sporinak, de nem szeretném erre fogni a vereséget. Véleményem szerint, a játék képe alapján legalább az egyik pontra rászolgáltunk volna, ha pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, itthon maradnak a pontok. A jövőben helyzetkihasználásunkon mindenképp javítani kell, jobban kell koncentrálnunk a végjátékoknál.

KZT